Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém Szlalom 2016-ban is

2016. február 23. 20:53
Az SR Sport Egyesület 2016-ban négy veszprémi rendezvényt szeretne tető alá hozni. A szezon március 13-án a Veszprém Aréna parkolójában indul.

A szezonnyitó eseményen – melynek védnöke Porga Gyula polgármester lesz – ezúttal is helyet kap a Dunántúli Szlalom Kupa, mely a dunántúli szlalom versenyeket gyűjti egy kupasorozatba. Idén Veszprém mellett Bakonyszentlászló, Kisbér, Pécs, Budapest, Nagykanizsa és Tapolca is helyt ad majd egy-egy viadalnak, melyeket azonos versenyszabályok szerint rendezik meg.

Ami az autós ügyességi versenyt illeti, a veszprémi rendező SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team a színes programok mellett ismét újdonsággal rukkolt elő. Annak érdekében ugyanis, hogy még izgalmasabbá tegyék a küzdelmeket, két pályát is kialakítottak.

– A pilótákat rendesen megizzasztja majd a kétszer három kör teljesítése, amelyeket külön is értékelnek majd. A két pálya rajtja egymás mellett lesz, s akárcsak a gyorsulási versenyeken, egymás mellől, egyenesen kigyorsítva indulnak a versenyzők. Ezután ki-ki a maga előírt pálya nyomvonalát kell, hogy teljesítse, természetesen sok bójával megnehezítve – tájékoztatta portálunkat Mulicz László, az SR Sport Egyesület elnöke, aki hozzátette: a verseny végén mindkét pályán külön kihirdetik a kategóriahelyezetteket. Az abszolút első három helyezettet a két pálya összetettje alapján díjazzák.

Mindezek mellett az autóval, motorral és kerékpárral közlekedő fiatalok számára lehetőség nyílik a KRESZ játékos megismerése, közlekedési szimulációknak köszönhetően a biztonságos járműkezelés elsajátítása. A rendezvény továbbá lehetőséget ad a versenyezni vágyók, közúti forgalomtól elzárt területen, rendezett keretek közötti vetélkedésére.

Programok:

  • - Szinkronpályás szlalom show, rajt 9.00,
  • - Baleset-megelőzési programok a Veszprém Megyei Rendőr főkapitányság Városi Baleset-megelőzési Osztálya jóvoltából, gokart és kerékpáros pálya, biztonsági öv szimulátor.
  • - Baleset-megelőzési előadás vetítése 11.00-kor,
  • - Katasztrófavédelmi programok a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából, roncsvágási bemutató,
  • - Motoros szimulátor a Veszprémi Autós és Motoros Iskolával,
  • - Gyermek ugrálóvár,
  • - Büfé az arénában.

Az autós ügyességi verseny kategóriái:

  • N1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk.,
  • N2.: 101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk.,
  • N3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk.,
  • A1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk.,
  • A2.: 1101-1500ccm-ig,első és 4x4 kerék meghajtású gk.,
  • A3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk.,
  • H1.: 0-1600ccm-ig, hátsókerék meghajtású gk.,
  • H2.: 1601-ccm felett, hátsókerék meghajtású gk.,
  • J.: Juniorok (ccm-től független 17 éven aluliak)
  • N.: Nők (típustól és ccm-től független)
  • P.: Proto (típustól és ccm-től független)
  • Abszolút. (Az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

A 2016-os veszprémi rendezvények tervezett időpontjai: március 13., május 29., július 24., szeptember 18.

További információk ITT.

vehirsport.hu
további cikkek
Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. 2024. április 21. 11:17 Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.