Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Terepfutás és teljesítménytúra a ködben

2015. december 16. 17:55 // Forrás: Hites Viktor
Idén már második alkalommal került sor a lókúti Mikulás terepfutó versenyre és teljesítménytúrákra.

A szervezők nagy örömére idén a vadászokkal is sikerült kompromisszumra jutni, így a kereken 60 futó és több mint 40 túrázó nemcsak a Lókút környéki mezőkön mozoghatott egy jót, hanem a környező erdők egy részét is megismerhette.

Sajnos a tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is köd borította a tájat, így a Papod és a Kőris-hegy keretezte panorámában nem gyönyörködhettek a résztvevők. S hiába igyekeztek a rendezők jól követhetően kijelölni az útvonalakat, több versenyző is volt, aki hosszabb-rövidebb kitérőt tett a hatalmas ködben. Végül persze szerencsésen visszatalált mindenki és az aznapi hajtóvadászat is csak néhány vadra nézve végződött szerencsétlenül.

A Mikulás természetesen minden résztvevőt megajándékozott, és a célban a meleg tea mellé járt a saját készítésű sütemény, kitűző vagy az emlékérem, a helyezetteknek pedig az érem és a győzteseknek házi készítésű lekvárok.

Idén a tavalyihoz képest gyerekfutammal bővült az esemény repertoárja, amire a szervezők nagy örömére a VEDAC atlétáin túl Szombathelyről és Nagylókról is érkezett induló.

Jövőre pedig eltökélt szándéka a szervezőknek, hogy a lókúti fiatalokat is az indulók sorai közé csábítsák.

A rendezőség nagy örömére több induló is csatlakozott a karácsonyra meghirdetett „egy doboznyi szeretet” akciójukhoz, amelynek keretében a lókúti, pénzesgyőri, porvai szegényebb családok gyermekeinek gyűjtenek ajándékokat, hiszen a nap végére tele lett a lókúti iskola tornatermének egyik sarka ajándékcsomagokkal.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.