Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három érmet hoztak a Vértesből

2015. november 12. 18:17
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) három versenyzője is dobogóra állhatott a 63. Őszi Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futó viadalon.

November 7-8-ig a Vértesben fekvő Gánt-Kápolnapuszta adott otthont a 63. Őszi Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenynek, ahova a hazai tájfutókon kívül finn, norvég, svájci, svéd, osztrák, német, belga, brit, cseh, horvát és szlovák versenyzők is érkeztek.

A 900-nál is több nevezőt számláló megmérettetésen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői is indultak.

A versenyzőket alaposan próbára tették a nehéz terepviszonyok - Fotó: Máthé IstvánA versenyzőket alaposan próbára tették a nehéz terepviszonyok - Fotó: Máthé István

– A két nap során embert próbáló terepen, mély völgyeket és meredek hegygerinceket keresztezve, sok helyen sziklaszirteken átmászva teljesítették az összességében akár több száz méter szintkülönbséget is számláló pályákat. Szerencsére az időjárás is kegyes volt még egy nagyszabású, novemberi, erdei sportrendezvényhez, a dobogóra kerülésért szinte nyárias melegben küzdhettek a résztvevők – számolt be a viadalról Mérő Edit, a VHSE tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Hozzátette: az idilli körülményeket mindössze egy szokatlan esemény, a Harlekin katicák rajzása árnyalta valamelyest; a kis szárnyasok ezrével repültek, és nem kis bosszúságot okozva, szó szerint mindent elleptek.

Vass Tibor 3. lett - Fotó: Bálint BenceVass Tibor 3. lett - Fotó: Bálint Bence

A külföldi versenyzők – különösen a szenioroknál – számos kategóriában hódították el a legértékesebb helyezéseket, így különösen szép, hogy a VHSE tagjai közül a 75 éves férfiak között Vass Tibor 3. lett, az 50 éves nőknél pedig Böröczkyné Makai Anna jutott fel a dobogó 2. fokára összetett időeredménye alapján.

Mérő Dominika a dobogó 3. fokán - Fotó: Bálint BenceMérő Dominika a dobogó 3. fokán - Fotó: Bálint Bence

A fiatalabbaknál az erős 14 éves női mezőnyben Mérő Dominika érdemelte ki a 3. helyet, míg a népes nyílt kezdő kategóriában Perczel-Szabó Krisztiánnak sikerült ezüstéremmel zárnia a versenyt.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.