Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Terepfutás és teljesítménytúrák a Cuha-völgyben

2015. november 7. 9:18 // Forrás: Hites Viktor
November 8-án az őszi Bakonyba a Cuha-völgybe várják a futás és a túrázás szerelmeseit.

Itt rendezik ugyanis a Bakony legnépesebb terepfutó versenyét, a Bakony Félmaratont, és az ezzel párhuzamosan sorra kerülő Bakony szurdokvölgyei teljesítménytúrát.

A szervezők csodálatos őszi színekben pompázó bakonyi erdőt, és az időjárás előrejelzés alapján kellemesen meleg, napsütéses őszi időt ígérnek az indulóknak.

Vár a Cseszneki várVár a Cseszneki vár

A Bakony Félmaratonra eddig kereken 200 előnevezés érkezett be, és a teljesítménytúrák öt távjára is már sokan jelentkeztek előzetesen. A szervezők helyszíni nevezéseket is elfogadnak mind a futásra, mind a túrákra.

A Bakony Félmaraton és a 25 km-es túratáv rajtja Zircen a Reguly Antal Múzeumban lesz, de több rövidebb résztáv is rendelkezésére áll a túrázóknak, sőt, idén a kisgyermekes családokra gondolva 5 km-es túratávot is hirdettek a szervezők Porva-Csesznek vasútállomás és Vinye között. A túrák során a Cuha-patakon többször át kell kelni, így a rendezők a kisebbeknek gumicsizmát javasolnak. A túrák végén pedig a teljesítést igazoló kitűző, valamint sós és édes finomságok várják a túrázókat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.