Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A honvédos hölgyek jeleskedtek

2015. október 23. 14:36
Wieder Ilona bajnoki címet szerzett, Mérő Dominika pedig negyedik lett a tájfutók normáltávú egyéni országos bajnokságán.

Október 17-18-án Pilisszentlélek mellett, a Hoffmann vadászház környékén rendezték meg az idei év utolsó tájékozódási futó egyéni országos bajnokságát, a normáltávú ob-t, amelyet a 2015-től bevezetett egyfordulós (selejtező nélküli) formában bonyolítottak le. A nők 14 és 70 év, míg a férfiak 14 és 90 év közötti kategóriákban teljesíthették a korcsoportjuknak megfelelő nehézségű pályákat.

– A Dobogókőhöz közeli, túrázók által is kedvelt, klasszikus középhegységi terep roppant részletgazdag, szabdalt domborzatú, ámde jól futható szálerdő borítja. A pályák technikailag is kifejezetten színvonalasra sikerültek, a teljesítésük kemény erőpróbát jelentett mindenkinek – számolt be a körülményekről Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

– Ehhez hozzájárult az is, hogy a sok eső miatt nagyon párássá vált az erdő, nehezítve a látási viszonyokat, és a térképek apró részleteinek kisilabizálását. Mindezek a győztes időkre is rányomták a bélyegüket, de különösen a mezőnyök végén látszott, mennyire komoly kihívással néztek szembe a résztvevők: a versenyzők az átlagosnál jóval hosszabb időt töltöttek kint a terepen – tette hozzá.

Wieder Ilona a dobogó legfelső fokán - Fotó: Bálint BenceWieder Ilona a dobogó legfelső fokán - Fotó: Bálint Bence

A megmérettetést a Veszprémi Honvéd Sportegyesület két hölgyversenyzője vette legsikeresebben: Mérő Dominika N14Elit kategóriában 62 induló közül a 4. legjobb idővel teljesítve a távot bajnoki pontszerző helyen végzett, Wieder Ilona pedig a szeniorok között, N60A kategóriában nyerte el a Magyarország normáltávú egyéni bajnoka címet.

A honvédosok még egy szép sikernek örülhettek a hétvégén: az azonos terepen, másnap megrendezett országos egyesületi váltóbajnokságon az N150 kategóriában induló Böröczkyné Makai Anna – Wieder Ilona – Németh Zsoltné összetételű csapat igencsak szoros küzdelemben 4. helyezést ért el.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.