Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Apa és fiai is remekeltek a tájfutóversenyen

2015. október 14. 18:07
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) színeiben induló Bálint család két-két arany-, illetve ezüstéremmel zárta a Szombathelyen rendezett regionális rangsoroló versenyt.

Október 9-11-ig Szombathely adott otthont Magyarország 2015. évi egyetemi és főiskolai tájékozódási futó országos bajnokságának, amellyel azonos helyszínen és időpontban rendezték meg – annak kísérő rendezvényeként – a Jurisics Kupát. A háromnapos regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyen a részben szombathelyi kötődésű Bálint családból négyen indultak a VHSE színeiben, és értek el mindannyian dobogós helyezést.

Bálint Ádám ezüstérmet szerzett - Fotók: Bálint MónikaBálint Ádám ezüstérmet szerzett - Fotók: Bálint Mónika

– A változó hosszúságú – rövid-, közép- és rövidített normáltávú – pályákat Szombathely Fő tere, az Iseum és a történelmi belváros érintésével, majd a Falumúzeum területén, végül az utolsó futamon a parkerdőben tűzték ki a szervezők – számolt be az eseményről Mérő Edit, a VHSE tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Bálint Benedek nem talált legyőzőreBálint Benedek nem talált legyőzőre

– A sportág iránt érdeklődő kezdők mindhárom napon a tájékozódási futást népszerűsítő céllal kialakított egyszerűbb pályákon, néhol szalagozással segített útvonalakon, valamint történelmi sétán kóstolhattak bele a térképolvasás rejtelmeibe. A résztvevők lelkesedését a harmadik futam idejére alaposan elromló idő sem törte meg, a vasárnapi szakadó esőben és alig 4 fokban, bőrig ázva is sokan teljesítették a távokat – tette hozzá.

Bálint Gergő a dobogó tetejénBálint Gergő a dobogó tetején

Egy sajnálatos hiba miatt (két ellenőrző pont nem a térképen jelölt helyen volt) az első napi eredményeket néhány kategóriában törölni kellett, ami a végeredményeket is módosította, ennek ellenére a Bálint-fiúk összetettben így is két-két arany-, illetve ezüstéremmel zárták a versenyt: FN10D: 1. Bálint Gergő, F12C: 2. Bálint Ádám, F14B: 1. Bálint Benedek, F40: 2. Bálint Bence.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.