Marad az MVM a veszprémi klub mögött, új támogató is érkezik!

  • Telekom Veszprém
  • 2015.10.14
  • 10:38
Az MVM továbbra is névadó szponzorként áll a veszprémi kézilabdacsapat mögött, amely stabil gazdasági háttérrel küzd céljai eléréséért. A Kiel elleni szombati BL-meccsen már új mezben léphetnek pályára, melyre új támogatóként a Balaton is felkerül – mondta el Kálomista Gábor a vehirsport.hu-nak.

– Befejeződtek a tárgyalások az MVM Zrt.-vel, amely így továbbra is névadó szponzorként támogatja a Veszprém csapatát. Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét, aki ebben a folyamatban részt vett. Az érvényben lévő szerződésünket kellett aktualizálni annak szellemében, hogy az MKB kilépett a klub támogatói közül. Ez a folyamat zárult le a mai napon – mondta el a veszprémi klub társelnöke, Kálomista Gábor a Veszprémi Sportportálnak.

A klubvezetőt megkérdeztük a Magyar Kézilabda Szövetség által nemrégiben kilátásba helyezett új finanszírozási rendszerről is, illetve annak esetleges hatásáról a bakonyi klubra. – Velünk párhuzamosan a Magyar Kézilabda Szövetség is teszi azokat a lépéseket, amelyek alapján ki fog alakulni az új finanszírozási rendszer. Ha ez megtörténik, új helyzetet teremthet, de számunkra jelen pillanatban az volt a legfontosabb, hogy a csapat körül minden megnyugtató módon rendeződjön. Ne legyen több kérdés a financiális kérdésekben. A klub három éve abszolút biztos lábakon áll, tevékenysége teljesen áttekinthető, a zrt. korrekt működést biztosít a csapatnak. Ezt a továbbiakban is szeretnénk megőrizni, ez volt a klubvezetés és a részvénytársaság vezetésének az egyik legfontosabb feladata, melynek végére ma pont került. Ezzel megnyílik az út újabb szponzorok bevonására, hiszen tudatosítani kell a közvéleményben, s azon szponzorainkban, akiket esetleg különböző pletykák elriasztottak attól, hogy a Veszprémet támogassák, hogy nyugodtan vissza lehet térni. A Veszprém nem kegyvesztett, hanem építkezik, s megy előre a maga útján a kijelölt célok elérésére – nyomatékosította Kálomista Gábor, aki újabb szponzor érkezéséről is beszámolt.

A csapat új meze (fotó: mkb-mvmveszprem.hu)

– A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) folytatott tárgyalásaink nyomán a Balaton felkerül a Veszprém mezére, tehát maga a „magyar tenger” lesz az egyik mezszponzorunk. Reményeink szerint a Kiel ellen már ebben a lépünk pályára. Tőlünk nem áll messze a Balaton szeretete, hiszen én magam is a Balaton-parton élek, de természetesen nem egyéni szempontok döntöttek ebben a kérdésben sem. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen reklámfelület kihasználása a csapat és az ország, így a Balaton térségének érdeke is. A mérkőzéseink kivétel nélkül képernyőn vannak, olyan helyeken játszunk a kontinensen, ahol cél lehet a Balaton népszerűsítése – fogalmazott, majd hozzátette: a legutóbbi Final Four döntőjét több mint 110 ország közvetítette, s 130 millió emberhez jutott el, így azt gondolja, az NFM jó döntést hozott a megállapodással.

Kálomista röviden reagált arra a – szurkolókat szintén foglalkoztató – kérdésre, hogy ki lesz az együttes (új?) vezetőedzője. – Javier Sabaté személyében jelen pillanatban van edzője a csapatnak, így jelenleg nincs edzőkérdés Veszprémben. Természetesen továbbra is a legjobb megoldáson dolgozik a klubvezetés – jegyezte meg.

A klubvezető a közelmúltban szívműtéten esett át, jelenleg azonban már teljes erőbedobással dolgozik feladatain. – Most már teljes üzemmódba kapcsoltam, túl sokat ugyan nem pihenhettem, de hál’ Isten jól vagyok. Készülök a Kiel elleni meccsre, amely reményeim szerint nem fog jobban megviselni – jegyezte meg tréfásan.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »