Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Izgalmas tapolcai száguldás

2015. október 12. 20:37 // Forrás: ifj. Mulicz László
A Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület és a Tapolcai Autós Baráti Kör – a veszprémi SR Sport Egyesület segédletével – szombaton rendezte az idei II. Dobó Kupát, amely a Dunántúli Szlalom Kupa idei nyolcadik fordulója is volt egyben.

A rendezvényen látványos programokkal várták a volt laktanyába kilátogatókat, hiszen a gyermekprogramok mellett rendőrségi és tűzoltósági bemutató is helyet kapott. A szlalom verseny mellett a tűzoltók bemutatója vonzotta a legnagyobb érdeklődést, hiszen egy személygépkocsit felgyújtottak, s azon mutattak be tűzoltási feladatokat.

A szlalom verseny több szempontból is izgalmasra sikeredett. A látványos autózás szerelmesei kiélhették szenvedélyüket a driftelő négykerekűek láttán vagy éppen a kocsiban ülve, de hasonló izgalmakat hozott az időre precízen autózóknak is a tapolcai kihívás. A pálya nyomvonala nemcsak fejben követelte meg a precíz pályanyomvonal szerinti vezetést, hiszen nem volt elég megtanulni a pályarajzot, hanem szükség volt a higgadt, nyugodt rutinos gépkezelésre is.

A pályanyomvonal két részből áll. Az alakuló téren a percenkénti rajtot követően csodálhatták meg a versenyautókat a kilátogatók, majd következett a laktanya szűk útjain kialakított nyomvonal, ami a versenyzőknek nagy kihívásokat tartogatott. A szűk utak eleve úgy lettek kialakítva, hogy csak egy autó férjen el azokon, ám ezeket még bójákkal is megnehezítették a rendezők. Így itt volt igazán szükség a higgadt vérmérsékletre, hiszen aki elsokallta a tempót az komoly károkat tudott okozni a versenygépben. Történtek is meglepetésszerű árokba csúszások, lassító rombolások. Angalét Zsolt például elnézett egy kanyarban lévő autógumit, s két és fél fordulatot tett borulva Ladájával. A kis tempónak köszönhetően szerencsére nem történ személyi sérülés.

A futamok kisebb műszaki mentéseket leszámítva gördülékenyen zajlottak, így a sötétedés beállta előtt végeztek a díjkiosztóval is. A négy mért körből az egy legjobb számított a végső értékelésbe. A verseny a veszprémvarsányi Bognár Martinnak sikerült a legjobban, így ő álhatott fel az abszolút dobogó legfelső fokára. Őt a helyi versenyzők, Lovász Róbert és Lovász Kornél követték a dobogón.

A veszprémi pilótáknak sincs okuk panaszra, hiszen mindannyian kiválóan helyt álltak, így Mulicz László N1, Nagy Richárd Junior, Takács Péter A1, Pathy László Proto, Hock Tamás pedig H1 kategóriákban végzett első helyen, míg Osváth Bence A3 kategóriában harmadik helyre kormányozta be versenyautóját.

A Dunántúli Szlalom Kupa év végi táblázatában vannak olyanok, akik már zsebükben érezhetik a biztos győzelmet, de akadnak olyanok is, akiknek az utolsó bakonyszentlászlói futamon dől el a dobogó sorsa. A bakonyi futamra október 24-én kerül sor, ahol száz versenyző fogja összemérni vezetési tudását.

vehirsport.hu
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.