Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Karsztformák labirintusában

2015. október 6. 21:46
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) mind a tizenhat sportolója teljesítette a számára kitűzött feladatot az LVI. Mecsek Kupán.

Október első hétvégéjén Abaliget környékén rendezték meg az LVI. Mecsek Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt.

A nevezőkre kellemes, őszies idő, és kitűnő erdei terep várt. A legkisebb (10 éves) fiúk és lányok, valamint a szenior, 70 év feletti versenyzők számára kijelölt 2-3 km körüli, míg a legerősebb férfi mezőny 10-12 km-t meghaladó, és közel 500 m szintkülönbséggel bíró pályái közé eső tartományban mindenki az életkorának megfelelő szintű tájékozódási feladatot kapta.

– A számtalan jellegzetes felszíni karsztforma (víznyelők, és akár több tíz méter mély, óriási töbrök) labirintusában nem volt könnyű eligazodni, sokaknak extrém hosszú időbe került megtalálni az összes ellenőrző pontot. A gyors haladást nehezítette még, hogy bár a terület jól futható, viszonylag tiszta szálerdő, a verseny előtti csapadékos időjárás következtében – ami miatt a két abaligeti tó is kiöntött, és nem sokkal korábban elárasztotta a versenyközpontnak helyet adó autós kemping területét is – az erdőben minden vizes, sáros, csúszós volt még – tájékoztatta portálunkat a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

A VHSE dobogós helyezettjei - Fotó: Mérő DominikaA VHSE dobogós helyezettjei - Fotó: Mérő Dominika

A VHSE tizenhat sportolója állt rajthoz a megmérettetésen. Mindegyikük teljesítette a számára kitűzött feladatot, négyen pedig a dobogón is kivívták a helyüket a két nap összetett eredménye alapján: F10D: 1. Bálint Gergő, F12C: 2. Bálint Ádám, F35Br: 3. Bálint Bence, N45: 2. Németh Zsoltné.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.