Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nézők előtt játszhat a magyar válogatott

2015. október 5. 19:16 // Forrás: MTI
Nem lesz zártkapus csütörtökön a Magyarország - Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés, mivel az európai szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága hétfőn nem hozta meg a büntetés jogerőre emelkedéséhez szükséges másodfokú döntést.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján olvasható közlemény szerint az UEFA ugyanakkor tovább vizsgálja a beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót. Ez azt jelenti, ha a testület a csoportküzdelmek után elutasítja a magyar beadványt, akkor az esetleges pótselejtezőn kényszerülhet zárt kapuk mögé a válogatott.

Az UEFA első fokon a szeptember 4-én rendezett Magyarország-Románia Eb-selejtező kapcsán a szurkolók rasszista bekiabálásai miatt büntette meg az MLSZ-t, amely a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21,84 millió forint) pénzbírságot is kapott.

Az MLSZ jelezte, keddtől újra indul a jegyértékesítés a találkozóra, amelyre a büntetésig több mint ötezren elővételben megváltották a belépőt.

Bernd Storck szövetségi kapitány (j2) a válogatott a magyar labdarúgó-válogatott tagjai között a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtti edzésen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában 2015. október 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor Bernd Storck szövetségi kapitány (j2) a válogatott a magyar labdarúgó-válogatott tagjai között a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtti edzésen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában 2015. október 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A szeptember 17-én nyilvánosságra hozott elsőfokú döntés után kiderült: az UEFA biztonsági ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében. Az egyik, hogy a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt. A másik a rasszista magatartás, a harmadik pedig a menekülő utak blokkolása volt. A magyar szövetség jelezte: az UEFA határozatát szabályszerűnek, de kifejezetten aránytalannak, túlzónak, az MLSZ törekvéseit semmibe vevő, a sportszerűen drukkoló magyar szurkolóknak kimondottan rossz üzenetet küldő döntésnek tartja.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a közleményében szerencsésnek nevezte, hogy nem került sor pontlevonásra, de úgy vélekedett, az UEFA hatályos szabályai felülvizsgálatra szorulnak, egyrészt mert túl merevek, másrészt mert nem méltányolják, mérlegelik a klubok és a szövetség erőfeszítéseit és láthatóan elért eredményeit.

A magyar válogatott nyolc forduló után az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjának harmadik helyén áll 13 ponttal, amennyiben csütörtökön nyer, akkor biztossá válik, hogy a legalább pótselejtezőt érő harmadiknál rosszabb pozícióban nem végezhet.

Dzsudzsák: segíthetnek a szurkolók

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint segítséget jelenthet a szurkolók jelenléte csütörtökön a Magyarország - Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.

"Mindenki nagyon örül ennek a bejelentésnek, bízom benne, hogy közel telt ház előtt léphetünk majd pályára" - mondta a török Bursaspor szélsője az M4 Sport7fő című műsorában, miután hétfőn kiderült, az európai szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága nem hozta meg a korábbi, románok elleni mérkőzés kapcsán kihirdetett zártkapus büntetés jogerőre emelkedéséhez szükséges másodfokú döntést.

Sztancsik Tamás, a válogatott kommunikációs vezetője ezzel kapcsolatban megjegyezte, a találkozóra nagyjából tízezer belépő vár még gazdára.

A műsorban megszólalt Dárdai Pál korábbi szövetségi kapitány is, aki örömtelinek nevezte, hogy a válogatott szurkolók előtt játszhat csütörtökön. Hozzátette, irányítása alatt egy türelmes és sikerre éhes szurkolótáborral együtt értek el remek eredményeket.

A Hertha BSC vezetőedzője hangsúlyozta, hogy nagy lehetőség előtt áll a csapat, amely előtt egy korántsem megoldhatatlan feladat áll, s bízik benne, hogy az együttes akár az automatikus Eb-részvételt jelentő legjobb harmadik helyet is megszerzi. Dárdai Pál elmondta, nem a helyszínen fogja megtekinteni a feröeriek elleni összecsapást.

"Ha kijut a csapat, akkor nagyon boldog leszek, mert az azt jelenti, hogy nem ment kárba a munkám" - jelentette ki Dárdai.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.