Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Éremeső az őszi szezon nyitányán

2015. szeptember 10. 22:26
Taroltak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói a megyei megmérettetésen.

Három megyei bajnoksággal indult az őszi versenyszezon a megyei tájékozódási futó sportban. Szeptember első hétvégéjén Veszprémben, a Jutasi lakótelepen és környékén rendezték meg a két fordulóból álló, rövidtávú egyéni versenyszámot, valamint a sprint váltó és a pontbegyűjtő csapatbajnokságot.

– A lakótelepi zöldövezeti és városi parkerdei terepre kitűzött pályák kitűnő lehetőséget kínáltak a következő hétvégén sorra kerülő rövidtávú országos bajnokságra való felkészülésre, így távolabbi régiókból is érkeztek versenyzők, sőt néhány külföldi (szlovák, illetve cseh) tájfutó is emelte a megmérettetés színvonalát – mondta el portálunknak Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Szépen szerepeltek a tízévesek: Gaschler Emma (2.), Schäfer Ferdinánd (1.), Bálint Gergő (2.), és Esztergályos Botond (3.)  - Fotók: Bálint MónikaSzépen szerepeltek a tízévesek: Gaschler Emma (2.), Schäfer Ferdinánd (1.), Bálint Gergő (2.), és Esztergályos Botond (3.) - Fotók: Bálint Mónika

A rendező Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai közül többen a szervezési feladatokat koordinálták ezúttal, de még így is sokan rajthoz állhattak, különösen a fiatalok, akik számos szép éremmel gazdagították az egyesület hírnevét. A mérlegen hat arany-, nyolc ezüst- és négy bronzérem áll egyéniben, valamint öt arany-, három ezüst- és három bronzérem csapatban.

– A négy futamon való sikeres helytállást mutatja, hogy jó páran mindegyik eredményhirdetésen felállhattak a dobogó valamelyik fokára. Közülük is három utánpótlás korú versenyzőnk, Angyal Dániel, Bálint Benedek és Mérő Dominika bizonyult a legeredményesebbnek, akik mindhárom versenyszámban megyei bajnoki címet szerezve, három-három aranyéremmel zárták a mozgalmas hétvégét – tette hozzá Mérő Edit.

A 14 éves korcsoportban a sprint váltó versenyszámban teljes VHSE fölény a dobogón: 1. Bálint Benedek, Mérő Dominika és Angyal Dániel; 2. Miskey Bendegúz, Papp Viktória Éva és Bálint Ádám; 3. Vincze Barnabás, Berzsenyi Bence és Kápolnás Kata (A fotóról Kápolnás Kata hiányzik.)A 14 éves korcsoportban a sprint váltó versenyszámban teljes VHSE fölény a dobogón: 1. Bálint Benedek, Mérő Dominika és Angyal Dániel; 2. Miskey Bendegúz, Papp Viktória Éva és Bálint Ádám; 3. Vincze Barnabás, Berzsenyi Bence és Kápolnás Kata (A fotóról Kápolnás Kata hiányzik.)


A VHSE eredményei

Veszprém megye nyílt rövidtávú tájékozódási futó bajnoksága

F10: 1. Schäfer Ferdinánd,2. Bálint Gergő, 3. Esztergályos Botond
F12: 1. Angyal Dániel, 2. Bálint Ádám
F14: 1. Bálint Benedek, 2. Etlinger András, 3. Miskey Bendegúz
F40: 2. Schäfer István Zsolt, 3. Barát János
F50: 1. Kaptur József
N10: 2. Gaschler Emma
N14: 1. Mérő Dominika
N18: 2. Kocsispéter Kata
N21: 3. Széplaki Erika
N40: 2. Kapturné Bíró Anna
N50: 2. Böröczkyné Makai Anna
N60: 1. Wieder Ilona

Veszprém megyei sprint váltóbajnokság

14 éves kategóriában aranyérmes a VHSE 1. sz. csapata: Bálint Benedek, Mérő Dominika, Angyal Dániel; ezüstérmes a VHSE 2. sz. csapata: Miskey Bendegúz, Papp Viktória Éva, Bálint Ádám; bronzérmes a VHSE 4. sz. csapata: Vincze Barnabás, Berzsenyi Bence, Kápolnás Kata

18 éves kategóriában aranyérmes a VHSE csapata: Bácskai Péter, Kocsispéter Kata, Tokai-Kiss Bálint

21 éves kategóriában ezüstérmes a VHSE csapata: Gaschler Gábor, Gashler-Gyeviki Nóra, Széplaki Erika

40 éves kategóriában bronzérmes a VHSE 1. sz. csapata: Marton Balázs, Németh Zsoltné, Schäfer István Zsolt

A rövidtávú versenyben dobogós helyezett VHSE versenyzők (hiányzik Bálint Gergő, Esztergályos Botond és Barát János)A rövidtávú versenyben dobogós helyezett VHSE versenyzők (hiányzik Bálint Gergő, Esztergályos Botond és Barát János)

Veszprém megyei pontbegyűjtő csapatbajnokság

14 éves kategóriában aranyérmes a VHSE 1. sz. csapata: Mérő Dominika, Bálint Benedek, Angyal Dániel; bronzérmes a VHSE 2. sz. csapata: Papp Viktória Éva, Bálint Ádám, Miskey Bendegúz

21 éves kategóriában aranyérmes a VHSE csapata: Széplaki Erika, Gaschler Gábor, Gashler-Gyeviki Nóra

40 éves kategóriában aranyérmes a VHSE 1. sz. csapata: Wieder Ilona, Kaptur József, Németh Zsolt; ezüstérmes a VHSE 2. sz. csapata: Böröczkyné Makai Anna, Kapturné Bíró Anna, Mérő Edit

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.