Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kétkerekezést népszerűsítették

2014. január 29. 15:47
Terepkerékpárosok lepték el a veszprémi Gulya-dombot vasárnap. A profi versenyzők mellett a verseny szponzorai is kerékpárra ültek. Porga Gyula itt utolsóként ért a célba, de ennek is megvolt az oka.

A LOcarGO-Bikemag Veszprém Cross a IV. SuperCross sorozat harmadik állomása volt. A szervezők azzal a nem titkolt céllal hozták tető alá a versenyt, hogy a cyclocross kerékpáros szakágat népszerűsítsék, a veszprémi kerékpáros aktivitás növeljék.

Összesen mintegy 150 versenyző állt rajthoz, többek között olyan nagyszerű kerékpárosok, mint Benkó Barbara olimpikon, Dósa Eszter, aki kiemelkedő eredményeket tudhat a háta mögött ebben az évben, vagy éppen Fejes Gábor országúti bajnok - tudtuk meg Tóth András szervezőtől.

A program partnerei, szponzorai külön futamon méretettek meg, két kilométert kellett teljesíteniük. - Nagyon szeretek mozogni, bár itt a Gulya-dombon inkább futni szoktam - mondta el érdeklődésünkre Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója a befutót követően. Hozzáttette, a kerékpározás sem áll messze tőle, egy balatoni kört is teljesített már 8 óra alatt. - A kerékpározásra való igényt a város is igyekszik lekövetni, ezt mutatja a Veszprém-Nemesvámos között létrejövő kerékpárút, vagy éppen a Bándig tervezett szakasz. Mindezek mellett a VERGA Zrt az elmúlt háromnegyed évben három terep-kerékpárutat adott át a megyében - nyilatkozta.

A profik közül mintegy 150-en álltak rajthozA profik közül mintegy 150-en álltak rajthoz

A partnereknek tartott futamon rajthoz állt Szalai Attila, a Maxon Motor Hungary Kft. ügyvezetője is, aki a verseny után úgy fogalmazott, ritkán ül kerékpárra, ezért különösen jól esett neki ez a kis mozgás. - Veszprémben egyébként egyre több lehetőség van a biztonságos kerékpározásra. Dolgozóinkat is biztatjuk, ha lehetőségük van rá, kerékpárral érkezzenek a munkahelyre, ennek köszönhetően minden évben szép eredményt érünk el a Kerékpárral a munkába versenyben - mondta büszkén az ügyvezető.

A gyermekeim rákényszerítenek, hogy viszonylag sűrűn kétkerekezzek - árulta el Reisenger Győző, a LOcarGO Kft. tulajdonosa, akinek életében fontos szerepet jelent a sport és a mozgás. Főként a Balaton környékén és a Káli-medencében kirándul a család és ha már elindulnak, 40-50 kilométeres távot biztos megtesznek. A Veszprém Cross-szal kapcsolatban megjegyezte, dicséretes, hogy ilyen sok neves versenyző érkezett a megyeszékhelyre, akiknek komoly kihívást jelentett a számos lejtő és emelkedő.

Veszprém polgármestere utolsóként ért a célba a szponzoroknak tartott külön futamon. - A kerékpáros sport népszerűsítése volt a célja annak, hogy a városban működő nagy cégek első emberei is beneveztek a versenybe - tudtuk meg Porga Gyulától, aki a táv teljesítésén kívül külön feladatot is kapott. - Egy kamerát rögzítettek a sisakomra, azt kérték tőlem, így rögzítsem a mezőny haladását, ezért maradtam hátul - árulta el.

A Veszprém Cross végeredménye itt érhető el.


 

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.