Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éremhalmozó tájfutók

2015. június 5. 15:11 // Forrás: Mérő Edit
Újabb eredményes versenyen van túl a Veszprémi Honvéd Sportegyesület.

Május utolsó szombatján három regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyre is sor került a Tapolca-Diszel melletti erdőben, ahol Vas, Veszprém és Zala megye középtávú bajnokságát, valamint váltó-, illetve éjszakai bajnokságát rendezték meg.

A két héttel előtte, a közelben megrendezett országos diákolimpiai döntőről sokak számára ismerősek lehettek valamennyire a vulkánkoszorú övezte medencében található terep alapvető jellegzetességei, ám a kihívások teljesen újak voltak, ahogy az esőket felváltó hirtelen nyár eleji hőség is, amivel – többletteherként – szintén meg kellett birkózni mindenkinek.

A résztvevő klubok közül a Veszprémi Honvéd Sportegyesület állította ki a legtöbb, 38 versenyzőt. A veszprémiek – sikeresen megküzdve a feladatokkal – tucatnyinál is több érmet gyűjtöttek be, egyéniben és csapatban is több megyebajnoki címet, valamint további értékes ezüst- és bronzérmeket zsebeltek be.

A VHS középtávú versenyszámban dobogós helyezést elérő versenyzői (hiányzik: Schafer Ferdinánd)A VHS középtávú versenyszámban dobogós helyezést elérő versenyzői (hiányzik: Schafer Ferdinánd)

Eredmények – középtáv

N10: 1. Lantai Lili
N12: 3. Tokai-Kiss Zsófia
N14: 1. Mérő Dominika
N40: 1. Németh Zsoltné
N50: 1. Böröczkyné Makai Anna
F10: 3. Schafer Ferdinánd
F12: 1. Angyal Dániel, 2. Vincze Barnabás
F14: 1. Bálint Benedek
F16: 2. Bácskai Péter

Váltó

A három, délelőtt megyebajnoki címet szerzett versenyzőből álló VHS–1. sz. csapat tagjai a várakozásoknak megfelelően dupláztak, a délutáni váltó versenyszámban magabiztos fölénnyel szerezték meg újabb aranyérmüket; de a többi utánpótláskorú csapat is szépen teljesített.

A váltóverseny 14 éves korosztályában arany- illetve ezüstérmes veszprémi csapatokA váltóverseny 14 éves korosztályában arany- illetve ezüstérmes veszprémi csapatok

A 14 éven aluliak korosztályában aranyérmes lett a VHS 1. sz. csapata: Bálint Benedek, Mérő Dominika és Angyal Dániel; ezüstérmes a VHS 2. sz. csapata: Gloch Zalán, Lantai Boróka és Bálint Ádám.

A váltóverseny 18 éves korosztályában bronzérmes veszprémi csapatA váltóverseny 18 éves korosztályában bronzérmes veszprémi csapat

A 18-év alattikanál bronzérmes lett a VHS csapata: Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter és Kocsispéter Kata

Éjszakai verseny

Néhányan a tájékozódási futó viadalok speciális formájában, az éjszakai versenyszámban is próbára tették magukat. Az este fél 10-kor kezdődő, sötét erdőben lezajló erőpróbán újabb sikerek koronázták a kitartást, hiszen egy kivétellel mindenki dobogós helyen végzett, így a veszprémi honvédosok további három érmet könyvelhettek el.

N40: 1. Németh Zsoltné
F40: 2. Marton Balázs
Nyílt kategória: 1. Angyal Dániel és Bálint Benedek

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.