Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Tájfutóverseny negyed évszázados múlttal

2015. május 12. 19:37 // Forrás: Mérő Edit
Remek időben és hangulatban zajlott le a hétvégén a Veszprémi Honvéd Sportegyesület hagyományos országos rangsoroló tájékozódási futó versenye, az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Honvéd Kupa.

A megmérettetés első napi futama egyben az ifjúsági Európa-bajnokságra és a junior világbajnokságra készülő fiatalok válogató versenyeinek következő állomása is volt.

Ezúttal egy Vinyéhez közeli területre esett a választás. A Hódos-ér környéke nem csak a turistákat vonzza: tájékozódás szempontjából is ideális helyszín a maga meredek hegyoldalaival, jellegzetes középhegységi terepvonulataival, ahol igencsak elkél a jártasság a tájoló használatában és a térképolvasásban, de megfelelő fizikai felkészültségre is szükség van. A technikás és szintekben sem szűkölködő pályákon összesen mintegy négyszázötvenen mérték össze képességeiket a két nap alatt.

A tízévesek eredményhirdetésén a dobogón öt veszprémi versenyző: 1. Bálint Gergő, 2. Schafer Ferdinánd, 3. Majerhoffer Norbert, a lányoknál 1. Lantai Lili, 3. Gaschler Emma - Fotók: Bálint Mónika.A tízévesek eredményhirdetésén a dobogón öt veszprémi versenyző: 1. Bálint Gergő, 2. Schafer Ferdinánd, 3. Majerhoffer Norbert, a lányoknál 1. Lantai Lili, 3. Gaschler Emma - Fotók: Bálint Mónika.

A versenyen a rendező Honvéd Sportegyesület 35 utánpótlás korú tagja is indult, akik közül szinte minden második gyerek dobogós helyen végzett: 17-en térhettek haza éremmel a nyakukban.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület eredményei

F10D
1. Bálint Gergő
2. Schafer Ferdinánd
3. Majerhoffer Norbert

F12C
1. Angyal Dániel
2. Kovács Márk
3. Bálint Ádám

1. Chmelik Levente, 2. Barát Benedek, 3. Gaschler Máté1. Chmelik Levente, 2. Barát Benedek, 3. Gaschler Máté

F12D
1. Chmelik Levente
2. Barát Benedek
3. Gaschler Máté

F14B
3. Bálint Benedek

F15-18C
1. Berzsenyi Bence

A dobogós helyen végző honvédos gyerekek és az érmeket átadó Kaptur József nyá. repülő-alezredes, a verseny elnökeA dobogós helyen végző honvédos gyerekek és az érmeket átadó Kaptur József nyá. repülő-alezredes, a verseny elnöke

N10D
1. Lantai Lili
3. Gaschler Emma

N12C
2. Bácskai Eszter

N15-18C
1. Lantai Anna Boróka
2. Kápolnás Kata
3. Esztergályos Laura

A 15-18 évesek dobogóján a fiúk közül 1. Berzsenyi Bence, a lányok közül pedig 1. Lantai Anna Boróka,  2. Kápolnás Kata, 3. Esztergályos LauraA 15-18 évesek dobogóján a fiúk közül 1. Berzsenyi Bence, a lányok közül pedig 1. Lantai Anna Boróka, 2. Kápolnás Kata, 3. Esztergályos Laura

Sport minden korosztálynak

A tájfutás amellett, hogy versenysport, egy kitűnő családi szabadidős sport is, a legkisebbektől a legidősebbekig bárki űzheti a hobbitevékenységtől kezdve egészen az élsport szintjéig. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájfutó Szakosztálya különösen nagy hangsúlyt fektet a gyerekek bevonásába az egészséges életmód alapját jelentő sporttevékenységekbe – elkötelezett munkájuk eredményét jelzi a megye immár legnagyobb létszámú utánpótlás csapatának nevelése.

A gyerekverseny eredményhirdetéseA gyerekverseny eredményhirdetése

A Honvéd Kupa elmaradhatatlan kiegészítő rendezvényeként a legkisebbek külön a számukra előkészített gyermekversenyen indulhattak, egy biztonságos, kis pályán. A hetvennél is több apróság lelkesen futott, szaladt, sétált, vagy totyogott végig a szalagokkal kijelölt útvonalon, és kereste meg a nyolc ellenőrző pontot. A célba visszaérve mindenki apró ajándékot kapott, szombaton még helyben sütött friss lángos is ütötte a résztvevők markát. A második nap végén pedig külön gyerek-eredményhirdetésre került sor, ahol korcsoportonként a legügyesebbnek bizonyuló fiúk és lányok további ajándékokat kaptak.

Néhányuknak talán itt indul el a sportkarrierje, és lesz belőlük a következő Oláh Katalin vagy Monspart Sarolta.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.