Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Büntetőkkel előnyben a Ferencváros

2015. május 7. 20:16 // Forrás: MTI
A Ferencváros került előnybe a női kézilabda NB I döntőjében: a fővárosi csapat a csütörtöki első mérkőzésen 31-31 után büntetőkkel verte a címvédő Győrt.

Döntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 37-36 (16-12, 31-31) - büntetőkkel

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc második mérkőzése jövő csütörtökön lesz Győrben. Az esetleges harmadik összecsapás rá két nappal következik, ugyancsak Győrben.

A fővárosi találkozón eleinte a Ferencváros vezetett, többször is meglépett egy-két góllal, közben az alapszakaszgyőztes győriek 2-2-nél, majd 5-5-nél egyenlítettek. Először a 12. percben, Bognár-Bódi gólja után volt az előny a vendégeknél.

Továbbra is kemény csata zajlott a pályán, felváltva vezettek a csapatok. Egygólos hátrányban, 8-9-es állásnál Elek Gábor kért időt, és láthatóan megértették üzenetét a játékosai, mert négy gólt lőttek úgy, hogy közben egyet sem kaptak (12-9). A 23. percben Ambros Martinnak kellett volna rendeznie a sorokat, de ő nem járt sikerrel. Továbbra is az FTC maradt lendületben, a győri akciók nem zárultak góllal, és az is nehezítette a vendégek dolgát, hogy a 27. percben kettős emberhátrányban kellett játszaniuk. Masszívan védekezett a Ferencváros, elöl pedig Pena, illetve az átlövésekből rendre eredményes Szucsánszki remekelt.

A ferencvárosi Nerea Pena (j) és a győri kapus, Kari Grimsbo az FTC-Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC női kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2015. május 7-én. MTI Fotó: Kovács AnikóA ferencvárosi Nerea Pena (j) és a győri kapus, Kari Grimsbo az FTC-Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC női kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2015. május 7-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A szünetben négy gól volt a ferencvárosiak előnye (16-12), a fordulás után azonban határozottabb játékkal kezdett a Győr, ennek következtében a 26. percre ledolgozta hátrányát (17-17).

A folytatásban sokáig együtt haladt a két csapat, az egyik oldalon Szucsánszki és Pena, a másikon elsősorban Szeny ontotta a gólokat.

A 49. percben, 24-23-as ferencvárosi vezetésnél Ambros Martin időt kért, majd csapata sorozatban háromszor volt eredményes (24-26). Ekkor Elek Gábor próbálta felrázni játékosait. Kicsivel később Lökét kellett ápolni, majd a norvég le is vonult a pályáról.

Az FTC nem tudott egyenlíteni, Pena 26-27-nél ziccert hibázott, a következő támadásból pedig növelte előnyét a Győr.

A hajrában Szucsánszki 13. góljával csökkent a fővárosiak hátránya, azután Pena mégis egyenlített (29-29).

A végén a győriektől Kovacsics kétszer átlövésből talált a kapuba, közben a fővárosi csapatból Kovacsicz lőtt szélről gólt, míg az utolsó találat Szucsánszkié volt, aki két másodperccel a vége előtt vette be Lunde kapuját (31-31).

Következtek a büntetők: öt párban senki nem hibázott, aztán a hatodikban Korsós kihagyta a sajátját, Szucsánszki viszont belőtte az övét, ezzel a Ferencváros nyerte az első mérkőzést.

A hazai csapatban Szucsánszki 14, Pena 9, a győri együttesben Szeny ugyancsak 9 gólt lőtt a rendes játékidőben.

A címvédő Győrnek - amely sorozatban nyolcadszor lehet bajnok -, valamint kihívójának, az FTC-nek is 11-11 bajnoki aranyérme van, így amelyikük a mostani döntőt megnyeri, az örökrangsorban egyedüliként lesz második a 15 sikerrel büszkélkedő Vasas mögött.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.