Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A nemzetközi mezőnyben is remekeltek

2015. április 23. 21:51 // Forrás: Mérő Edit
Április 18-19-én Szabadszálláson rendezték a Postás Kupa 2015 nemzetközi tájfutóversenyt, ahol kiváló eredményeket értek el a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői.

A hosszútávú országos bajnokságot követő hétvégén a Homokhátság területén találkoztak újra a tájfutók a következő rangos megmérettetésen, a 37. Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyen. A viadalra hazánkon kívül nyolc külföldi országból érkeztek versenyzők (Ausztria, Finnország, Horvátország, Norvégia, Románia, Svájc, Szerbia és Szlovákia).

A VHSE fiúcsapata: Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel - Fotók: Bálint BenceA VHSE fiúcsapata: Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel - Fotók: Bálint Bence

A Szabadszállás környékén megtartott erőpróbán 47 kategóriában mérhették össze felkészültségüket a résztvevők három versenyszámban indulva: szombat délelőtt középtávú kiemelt rangsoroló versenyre, ezt követően váltóversenyre, majd másnap normáltávú országos ranglista versenyre került sor.

Miskey Bendegúz második lettMiskey Bendegúz második lett

A pályákat egy vadonatúj terepen tűzték ki a szervezők. A homokbuckákkal tarkított, nagyon részletgazdag domborzatú területen, a jellegzetes, labirintusra emlékeztető, sűrű bozótfoltok között való eligazodás mind fizikailag, mind tájékozódás szempontjából nagy kihívást jelentett, amely még a tapasztaltabb versenyzőket is alaposan megizzasztotta.

Vass Tibor és Wieder IlonaVass Tibor és Wieder Ilona

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői közül többen ismét szép eredményeket értek el. Legkiemelkedőbb Wieder Ilona győzelme, aki az egy héttel korábban elnyert hosszútávú országos bajnoki címét fejelte meg egy újabb aranyéremmel, ráadásul ezúttal is jelentős időkülönbséggel (14:33 perc) utasítva maga mögé az egész 60 éves női mezőnyt.


Összetett, egyéni eredmények

W60A: 1. Wieder Ilona
M75A: 2. Vass Tibor
M14C: 2. Miskey Bendegúz
M12C: 4. Bálint Ádám

Váltóverseny

M14B kategória: 3. helyezett a VHSE fiúcsapata, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.