Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Floorball: könnyed veszprémi siker

2015. április 1. 21:43 // Forrás: Orosz Tamás
A Lizards Floorball Team 14-2-re nyert a gödi Csokonai Floorball Team ellen az U15-ös floorball-bajnokság hétvégi fordulójában.

A veszprémi csapat sikeresen megőrizte múlt heti formáját. Edzőjük, Kiss Zoltán nem várt nagy izgalmakat a sokkal fiatalabb gyerekekkel felálló gödi alakulat ellen, ezért úgy készült, hogy a tartalék kapusuk véd, s Tótik egy mérkőzés erejéig újra a mezőnyben játszhat. Ez végül csak részben valósult meg, ugyanis a bakonyiak kisegítették a kapusgonddal küzdő ellenfelüket. Így Tótik védett két harmadot a Csokonai kapujában, majd az utolsó harmadra Tóth térdepelt az ellenfél kapujába.

Az első harmad mégis kicsit döcögősre sikerült. A „gyíkok” ugyan uralták a játékot, de a sok helyzetből végül csak kettőt sikerült gólra váltani. Először Balázs, majd egy szép összjáték végén Bögi passzából Fertig találta meg az utat a gólvonal mögé.

A második játékrész aztán meglepetéssel kezdődött: Tótik szépen indította a folyamatosan gyors megindulásokkal próbálkozó Csokonai egyik ifjú játékosát, aki maga mögött hagyta az elaludt veszprémi védőnket, s megszerezte csapata első gólját. Az egész mérkőzésen látható volt, hogy a veszprémi csapat nem a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ennek volt köszönhető a kapott első-, majd a harmad végén beszedett szabadütés gól is.

Könnyedén nyertek a veszprémiekKönnyedén nyertek a veszprémiek

A két hazai gól között született négy vendég találat is. Az elsőt kettős emberhátrányban szerezték a bakonyiak. Balázst vitte előre a lelkesedése, labdát szerzett még a támadó harmadban és mindenkit maga mögött hagyva lőtte a kapus mellett a labdát a hálóba. Született még egy gól emberhátrányból: a kiállításról visszatérő Orosz találta meg egy pontos passzal Balázst.

Ezután a két Levente összjátéka eredményezett gólt. Balázs passzolt a sarokból vissza a jól érkező Böginek. Végül egy újabb Balázs Leventa passzból Fertig Dávid szerezte a gyíkok hatodik gólját.

Az utolsó játékrészre aztán elfáradtak a fiatal hazaiak, a vendégek pedig egyre többször tudták gólra váltani a helyzeteket. A játékrész felénél aztán bekövetkezett az, amire az egész csapat játszott, Tótik kapus gólt szerzett Balázs passzából. Mindezt meg tudta fejelni azzal, hogy később adott egy gólpasszt Trombitásnak.

U15-ös floorball-bajnokság:
Csokonai Floorball Team–Lizards Floorball Team 2-14 (0-2, 2-4, 0-8)
Veszprém: Praznovszky Pál, Balázs Levente (3+4), Tóth Imre, Orosz Luca (1+2), Fertig Dávid (5+0), Tótik Simon (1+1), Trombitás Anna (1+0), Bögi Levente (2+2), Trombitás Balázs (1+1), kapus: Maier Péter. Edző: Kiss Zoltán.

– Nagyon jó játékot láthattunk jó csapatmunkával. Látszott, hogy a gyerekeken nincs teher, felszabadultan játszanak. Úgy vélem, a hazaiak is tudtak tanulni a mérkőzésből és nem hagyták el a pályát keserű szájízzel – értékelt Orosz Tamás csapatvezető.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.