Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Mindenkinek előnyére válik

2015. február 5. 18:32 // Forrás: vehir.hu
A Veszprémbe tervezett sportuszoda ötletét üdvözölték a helyi sportegyesületek sajtótájékoztató keretében csütörtök reggel a városházán.

Soós Csaba, a Balaton Úszó Klub elnöke rámutatott, az új létesítmény a sportolókat és a hobbi úszókat egyaránt kiszolgálhatja majd, amire nagy szükség mutatkozik, hiszen jelenleg szűkösek az edzési lehetőségek a térségben.

Soós CsabaSoós Csaba

Versenyzőik a balatonfűzfői uszodában napi szinten szűk két órában tarthatnak edzést, ez az idő azonban csökken, amikor a válogatott is itt tartózkodik.

A klub működésével kapcsolatban elhangzott, jelenleg húsz igazolt versenyzőjük van, ketten válogatott kerettagok, a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programhoz kapcsolódva pedig évente 150 fiatallal szerettetik meg a vizet. „Mindenkinek előnyére válik, ha megépül a veszprémi uszoda” – zárta gondolatát.

Ötvös Tamás, a Veszprémi Úszó Klub elnöke a beruházás jelentőségével kapcsolatban elmondta, régi vágya a helyieknek, hogy a versenyúszók kiszolgálása megoldottá váljon a megyeszékhelyen, emellett pedig a tömegsport igényeire is megfelelő infrastruktúrát biztosítsanak.

Ötvös TamásÖtvös Tamás

„Az uszoda megépülésével a jelenlegi kapacitás háromszorosa állna a sportolók rendelkezésére.”

A klub eredményeivel kapcsolatban Balogh János vezetőedző elmondta, több mint harminc igazolt versenyzővel büszkélkedhetnek, foglalkozásaikon pedig a versenyúszók és a szabadidős sportolók egyaránt helyet kapnak, de szinkronúszó és senior csoportot is működtetnek.

Az uszoda megépülésével kapcsolatban indított konzultáció eredményeivel kapcsolatban Némedi Lajos alpolgármester közölte, sok visszajelzés érkezett már a veszprémiektől és a környéken élőktől egyaránt. „A túlnyomó többség támogatja az elképzeléseinket, illetve további javaslatokat is megfogalmaztak” – összegezte az alpolgármester, hozzátéve, szívesen látnának további szolgáltatásokat a sportlétesítményen belül. A helyszínnel kapcsolatban elhangzott, nincs még döntés, a visszajelzések szerint azonban a válaszadók az Aréna mellett, illetve a Jutasi úton látnák szívesen a sportuszodát.

Némedi LajosNémedi Lajos

„A konzultációs kérdőívünkre válaszolók megerősítették, hogy kiváló célkitűzés az uszoda megépítése, amivel a kiemelt eredményeket felmutató fiatalok jövője is biztosítottá válik” - hangoztatta Némedi Lajos. 

Porga Gyula polgármester néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy egy 21. századi igényeket kielégítő, 50 méteres medencével rendelkező sportuszoda épül Veszprémben. 

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.