Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Kétgólos vereség Norvégiától

2015. január 11. 13:12 // Forrás: MKSZ
A szünetben két góllal vezetett Norvégia ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi torna zárónapján, végül azonban két góllal kikapott, és a 4. helyen zárta a tornát.

Fej-fej mellett haladt a világbajnokságon nem szereplő két együttes a spanyolországi torna utolsó napjának nyitómeccsén, a mieinknél Ancsin és Bodó révén átlövésből rendre eredményesek voltunk, sőt, három góllal is vezettek a mieink, de végül szünetre két gólos maradt a magyar vezetés.

A második félidő borzalmasan indult: Császár gólján kívül rövid időn belül kaptunk ötöt, illetve Kristensen kivédte a szemünket. 21-18-ról vissza tudtunk jönni Harsányi és a bombaformában játszó Ancsin találataival, ám előjöttek ugyanazok az összeszokatlanságból adódó hibák, mint a spanyolok ellen. Norvégia így, mondhatni, kényelmesen tudta tartani két-háromgólos előnyét, ha nem Hansen, akkor Reinkind és Jondal góljaival (24-21). Jakobsen harmadik két perces kiállítása alatt Harsányi és Nagy László is gólt szerzett, majd Bodó révén egyenlítettünk, de 25-25 után két norvég gól következett, a mieink védekezésben nem tudták megfelelően útját állni a norvégoknak és Christensen is jól védett. Az utolsó perc 27-25-ös skandináv előnynél kezdődött, a végén még O’Sullivan, majd hetesből Harsányi talált be, így kétgólos vereséggel, a 4. helyen zárták a tornát a magyarok.  

Férfi kézilabda felkészülési torna, Spanyolország, Oviedo, 3. forduló:
Norvégia–Magyarország 28-26 (14-15)
Játékvezetők: Cabrejas, Sanchez (spanyolok).
Norvégia: Christensen, Rismark, Tovas (kapusok), Björnsen 2 (1), Brevik, Gullerud, Hakaj, H. Jakobsen 1, Johansen 2, Jöndal 2, Lie Hansen 5, O’Sullivan 2, Overby, Pedersen, Reinkind, Sörheim, Strömberg, Szövetségi kapitány: Christian Berge.
Magyarország: Mikler, Székely, Pallag (kapusok), Ancsin 5, Balogh, Bodó 4, Császár, Gerdán, Harsányi 1 (1), Ilyés, Iváncsik G. 1, Lékai, Nagy K., Nagy L. 3, Schuch, Szöllösi Ba. 2, Szöllösi Sza., Varsandán M., Zubai. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

13:00 Spanyolország– Lengyelország

Korábbi eredmények:
Lengyelország-Norvégia 25-30 (11-16)
Spanyolország-Magyarország 27-25 (14-15)
Magyarország-Lengyelország 25-35 (13-14)
Spanyolország-Norvégia 38-20 (22-9)

A torna állása: 1. Spanyolország 4 p (+20), 3. Norvégia 4 p (-11), 4. Lengyelország 2 p (+5), 4. Magyarország 0 p (-14)

vehirsport.hu
további cikkek
Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. ma 17:12 Férfi kézilabda Európa-kupa: az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén kézilabda Férfi kézilabda Európa-kupa: az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton. ma 17:05 Szerződést hosszabbított kapusával a szegedi kézilabdaklub kézilabda Szerződést hosszabbított kapusával a szegedi kézilabdaklub Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdaklub szombaton meghosszabbította Nagy Martin egyszeres válogatott kapus szerződését. ma 16:57 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. ma 16:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.