Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

„Mászó ünnep” a Padányiban

2014. január 29. 13:01
A Veszprémi Sportmászó Egyesület (VESE) december 14-15-én rendezi meg a Padányi Kupa országos sportmászó-bajnokság 2013. évi záró fordulóját a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában.

A hétvégén a sportmászás mindhárom szakágában (boulder, nehézségi, gyorsasági) nyolc korcsoportban küzdenek egymással a fiúk és a lányok a legkisebbektől a legidősebbekig (senior).

A tavalyi tapasztalatok és az előnevezések alapján a nyílt kategóriában hatalmas versenyre számítunk: férfi boulderben az Alfa Biliárd Klub Kupáért, női nehézségiben a Téka Bútorház Várpalota Kupáért, férfi nehézségiben a Maxam-Magyarország Kft Kupáért másznak. Az a hölgy, aki mindhárom versenyágban jól teljesít, elnyerheti a Vitaflóra Kft Kupát, míg a legjobb férfi összetett versenyző a Gép-Coop Kft Kupát viheti haza.

A hétvégi verseny díjazása mellett itt kerül sor az egész év legjobbjainak (magyar bajnokok) jutalmazására is, melyet a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség vezetői adnak át.

A VESE versenyzői is jól teljesítettek az év folyamán és a serdülő korcsoportos Süli Tamás nehézségiben, Meilinger Noémi a női gyorsaságiban, Molnár Gergely a férfi gyorsaságiban aranyesélyes, míg Strommer Soma (ifi B) már az utolsó forduló előtt biztos győztes mindhárom versenyszámban. Mellettük még jó néhány veszprémitől dobogós helyezést várhatunk.

A karácsonyi hangulatban lezajló hétvégére, a „mászó ünnepre” a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.