Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Futsal: egygólos győzelem Ciprus ellen

2014. december 2. 21:22 // Forrás: MLSZ
A magyar futsalválogatott 1-0-ra győzött Ciprus ellen Pápán.

Hétfőn futsalválogatottunk 6-4-re legyőzte a ciprusiakat felkészülési mérkőzésen, a Savaria Arénában rendezett találkozó első félidejében 2-1-re vezetett a magyar csapat, míg a második játékrészben rendezték soraikat a vendégek, átvették a vezetést, de a hajrában sikerült bebiztosítanunk a győzelmet (6-4).

A keddi második mérkőzésnek a pápai Városi Sportcsarnok adott otthont. A kezdősípszó előtt az MLSZ Futsal Játékvezetői Bizottság koordinátora, Nyekita Dezső köszöntötte Varga László játékvezetőt, akinek a mai volt a búcsúmérkőzése. A hétfői összecsapáshoz hasonlóan a mieink domináltak a találkozó elején. Az első komolyabb helyzetre a 6. percig kellett várni, ekkor Tatai József szerzett labdát, az akció végén pedig Lódi Tamás lőtt a kapu mellé. A 9. percben a ciprusiak veszélyeztettek: Constantinos Kouloumbris révén tizenöt méterről a bal kapufát találták telibe. A 14. percben Lódi Tamással játszott össze Harnisch Ákos, de a látványos akciót nem sikerült góllal befejeznünk, Harnisch centikkel lőtte kapu fölé a labdát. A folytatásban nem alakult ki nagy helyzet, így gólnélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben kiegyenlített játék folyt, a vendégek előtt is adódott pár helyzet, míg magyar oldalon elsősorban Dróth Zoltán és Tatai József játéka jelentett veszélyt. A 25. percben Dróth Zoltán lövése után centikkel maradt le a labdáról a hosszú oldalon érkező Lódi Tamás. Folytatták a támadást a mieink, a 30. percben Dávid Richárd középre lőtt labdájáról Gál István maradt le centikkel. A 31. percben Dróth Zoltán fektette le a komplett ciprusi védelmet két lövőcsellel, majd Boromisza Gáborhoz passzolt, akinek a lövését védte Odysseas Odysseos kapus. A 34. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Lódi Tamás passza után Dróth Zoltán fordult be a labdával, és nagy erővel a léc alá lőtt (1-0). A folytatásban öt a négyben támadott a vendég együttes – kevés sikerrel. Egy kontraszerű támadásból Lódi Tamás majdnem gólt szerzett, de az eredmény nem változott, egygólos magyar sikerrel végződött a találkozó. A csapatok visszafogottabb játékot mutattak, mint az első mérkőzésen, de a több lehetőséget kidolgozó magyar csapat - a hétfői találkozóhoz hasonlóan - ezúttal is megérdemelten győzött.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Ciprus 1-0 (0-0)
Magyarország: Tóth Gyula – Gál István, Lovas Norbert, Rábl János, Vas Ádám. Cserék: Mezei Dávid, Boromisza Gábor, Tatai József, Dávid Richárd, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos.
Gólszerző: Dróth Zoltán (34.).

vehirsport.hu
további cikkek
Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! 1. Futsal Club Veszprém Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! Alázatot, szenvedélyt, győzni akarást, bizonyítási vágyat, szívvel-lélekkel való küzdelmet vár játékosaitól a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a címvédő, éllovas Haladás ellen pénteken (kezdés: 18.30) az NB I felsőházi rájátszásának utolsó hazai meccsén. ma 16:12 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. ma 13:39 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.