Három veszprémi a válogatottban!

  • futsal
  • 2014.11.30
  • 10:22
  • MLSZ
A magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzések keretében december elsején Szombathelyen, majd másodikán Pápán egyaránt 18 órakor fogadja Ciprus válogatottját.

A futsalválogatott szövetségi edzője, Sito Rivera szerint fontos, hogy minél több időt töltsön együtt a csapat annak érdekében, hogy a március Eb-selejtezőket sikeresen zárjuk. A selejtező csoportban az első kalaposok közül a lehető legnehezebb riválist kaptunk, hiszen a világ egyik legjobbjával, Spanyolországgal kerültünk egy csoportba. A harmadik kalapból Macedónia szerepel a csoportban, méghozzá a minitorna házigazdájaként. A negyedik ellenfél egyelőre nem ismert, az előselejtező csoportok legjobb másodikja kerül mellénk.

– Örülök, hogy a márciusi selejtezők előtt együtt gyakorolhatunk és tervben van több felkészülési mérkőzés a Ciprus elleni találkozókon kívül. Ezúttal is behívtunk új játékosokat, mindenki előtt nyitva áll a kapu, ha kiemelkedően teljesít a bajnokságban. A Veszprém edzője, Madarász János sikeresen adja át tudását játékosainak, ezt bizonyítja, hogy ezúttal három veszprémi játékos is kapott meghívót – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Tatai József után Boromisza Gábor és Vas Ádám is válogatott lehet

Tatai József már korábban is bemutatkozhatott címeres mezben, Boromisza Gábor és Vas Ádám azonban most debütálhat a nemzeti együttesben.

Korolovszky Gábor, korábbi hatszoros válogatott labdarúgó, jelenleg a mieink másodedzője hét évet játszott a ciprusi első osztályban, így értékes tapasztalataival segíteni tudja a csapatot.

– A nagypályás labdarúgásban és a futsalban is fejlődik Ciprus, ezt a jelenleg a BL csoportkörében szereplő futballcsapat, az APOEL játékán is láthatjuk. Cipruson imádják az emberek a futballt és a futsalt. A két barátságos mérkőzésen a győzelem a reális célunk, hiszen jelenleg előrébb tart a magyar futsal a ciprusinál – mondta Korolovszky Gábor az mlsz.hu-nak.


A válogatott kerete:

Tóth Gyula (Rába ETO)
Mezei Dávid (MVFC-Beretyóújfalu)
Hegyesi Zsolt (Rába ETO)
Lódi Tamás (Rába ETO)
Harnisch Ákos (Rába ETO)
Komáromi Péter (MVFC-Beretyóújfalu)
David Richárd (MVFC-Beretyóújfalu)
Rábl János (MVFC-Beretyóújfalu)
Lovas Norbert (MVFC-Beretyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC-Beretyóújfalu)
Gál István (MVFC-Beretyóújfalu)
Vas Ádám (1 FC. Veszprém)
Tatai József (1 FC. Veszprém)
Boromisza Gábor (1 FC. Veszprém)

A mérkőzések időpontjai:

2014.12.01 18:00 Arena Savaria Szombathely
2014.12.02 18:00 Pápai Sportcsarnok

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 7
2. 1. FC Veszprém 6
3. Nyírgyulaj KSE 5
4. Aramis SE 3
5. BME-BT FC 1
utolsó módosítás 2019. február 21. 09:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »