Kevés hiányzott a hőstetthez

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.11.10
  • 22:14
Óriási csatát vívott a második helyen álló Veszprém és vendége, a listavezető Győr a futsal NB I rangadóján. A csaknem telt házas meccsen egyetlen gól döntött a rivális javára.

Szinte telt ház, 1100 néző és kiváló hangulat fogadta az első osztályú bajnokság első két helyezettjét. A sokszoros bajnok Rába ETO kezdte jobban az összecsapást, igaz, távoli lövéseiken kívül nem tudtuk komoly helyzetet kialakítani. A 9. percben aztán a mieink is megvillantották tudásukat: előbb Vas, majd Bormisza Gábor szerezhette volna meg a vezetést.

Hatalmas küzdelem és jó iram jellemezte a találkozót, amelyen a bakonyiak nagyon fegyelmezetten futsaloztak. A 15. percben aztán hiba csúszott a hazaiak védekezésbe, Palomeque passza után így Lódi közvetlen közelről bevette Reveland kapuját (0-1). A győriek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, s többször is tudtak veszélyeztetni. A túloldalon pedig Boromisza Dániel előtt adódott egyenlítési lehetőség, de egyik háló sem rezdült már meg a szünetig.

Öt perc telt el a második felvonásból, amikor Tar közeli lövését hatalmas bravúrral védte Balázs. A futball egyik törvényszerűsége pedig azonnal bizonyítást nyert, hiszen a másik kapu előtt Dróth rögtön betalált (0-2). Igaz, mindez nem szegte a Veszprém kedvét, sőt, kifejezetten felpaprikázta. Gulyás passzából ugyanis Tatai a hálóba gurított, egy perccel később pedig Tatai, Vas és Boromisza Gábor tetszetős összjátéka végén utóbbi egyenlített egy szemvillanás alatt (2-2).

A publikum hatalmas elánnal buzdította az övéit, s további bizakodásra adott okot, hogy a vendégek már öt szabálytalanságnál jártak. A vezetést is megszerezhette volna az 1. FCV, de Balázs többször is nagyot védett. Nyolc minutummal a lefújás előtt hatalmas lehetőséghez jutottak Fintáék, a reklamáló Palomeque ugyanis piros lapot kapott. Négy a három ellen támadhatott tehát a Veszprém, de egy szabadrúgásból Dróth tudott betalálni (2-3). Az utolsó öt percben vészkapussal rohamozott a házigazda, amely minden erejét mozgósította a pontszerzésért. Sajnos hiába, az ETO rutinosan kivédekezte a meccs finisét. A bakonyiak a vereség ellenére is vastaps mellett vonulhattak le a pályáról.

Futsal NB I, 10. forduló:
1. FC Veszprém–Rába ETO 2-3 (0-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Kovács G. (Baghy, Stumpf).
Veszprém: Reveland – Németh P., Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Bényi, Boromisza D., Tar, Vas, Finta. Vezetőedző: Madarász János.
Győr: Balázs – Harnisch, Lódi, Dróth, Palomeque. Csere: Solano, Püspök, Bognár, Gorjánácz, Dürgő, Hegyesi, Temesi, Matkovics. Vezetőedző: Jordi Illa Solé.
Gólszerzők: Tatai (26.), Boromisza G. (27.), illetve Lódi (15.), Dróth (25., 33.).
Piros lap: Palomeque (32.).

Edzői nyilatkozatok

Madarász János: – Nagyon vegyesek az érzéseim. Remek ellenféllel találkoztunk, amely az első félidőben ránk is erőltette az akaratát. A második játékrészben rendezni tudtuk a sorainkat, s vissza is jöttünk a mérkőzésbe. Az emberelőnyös helyzetünknél megmutatkozott, hogy az ellenfél régóta profi szinten űzi ezt a sportágat, mi pedig amatőr módon oldottuk meg a kínálkozó lehetőséget. Nagyon sajnálom a fiúkat, hiszen szenzációsan játszottak, rengeteget dolgoztak, s mindent kiadtak magukból. Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni arról a teljesítményről, amit a profi ETO ellen nyújtottak. Gratulálok a győztesnek. Köszönöm a közönségnek a csodálatos buzdítást, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk nekik örömet szerezni.

Jordi Illa Solé: – Gratulálok mindkét csapatnak. Hihetetlen mérkőzést játszottunk, amelyben a futsal minden szépsége – jó iram, pörgős akciók, szép gólok – megmutatkozott. Mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót. Úgy vélem, jól játszottunk, egyes játékvezető döntésekkel nem értek egyet, de a legfontosabb a három pont. Csodálatos érzés volt telt ház előtt játszani.


 


A találkozó előtt írtuk: Bravúr esetén beérhetik az éllovast

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 7
2. 1. FC Veszprém 6
3. Nyírgyulaj KSE 5
4. Aramis SE 3
5. BME-BT FC 1
utolsó módosítás 2019. február 21. 09:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »