Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Wieder Ilona országos bajnok lett

2014. november 6. 22:08
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutója, Wieder Ilona három, országos rangsoroló versenyen elért győzelme alapján elnyerte a 60 éves női kategória országos összetett egyéni bajnoki címét.

Wieder Ilon a 2014. évi középtávú-, rövidtávú- és normáltávú bajnokságban szerepelt kitűnően. A díj átadására az október 23-ai hosszú hétvégén, Miskolcon megrendezett tájékozódási futó bajnokság eredményhirdetésén került sor.

– 1966 telén kezdtem a tájfutást, akkor indultam egy iskolai népszerűsítő versenyen és „itt ragadtam”. Remélem, a mostani fiatal, a VHS-ben edző és versenyző gyerekek közül is sokan így járnak majd – mesélt a kezdetektől Wieder, aki öt évtizedes pályafutásából arra legbüszkébb, hogy 1978-as felnőtt egyéni bajnokságot nyert a Zempléni-hegységben. Hozzátette: sikerét beárnyékolta, hogy Monspart Sarolta ebben az évben kapott kullancsfertőzést. Mi, „földi halandók”, nem tudtuk legyőzni, csak az a ronda agyhártyagyulladás – fogalmazott.

Wieder Ilona - Fotó: Wieder FerencWieder Ilona - Fotó: Wieder Ferenc

– Egy klubban, a Budapesti Spartacusban futottunk, így számtalan csapat- és váltóbajnokságot nyertünk együtt. Két vb-n vettem részt (1978-ban Norvégiában és 1979-ben Finnországban), de ezeken a számunkra igen nehéz skandináv terepeken nem értem el annyira jó eredményt egyéniben, váltóban viszont nyolcadikak lettünk – beszélt még sportkarrierjéről a senior kiválóság.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.