Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Veszprémiek repítették a válogatottat

2014. október 23. 15:50
Október 10. és 12. között két nemzetközi taekwon-do versenyt is rendeztek a pestszentimrei sportkastélyban, ahol remekeltek a veszprémi sportolók.

A pénteki napon gyermek és serdülő versenyt, a hétvégén pedig junior és felnőtt taekwon-do Európa-kupát rendeztek. Utóbbin a Padányi klubot két fő képviselte: a klub edzője, Bécsi Nikolett, valamint a magyar válogatott színeiben induló Kovács Gergő. Mindkét sportoló eredményesen zárta a hétvégét. Gergő az első napon a gyermekek korosztályában rendezett versenyen, formagyakorlat számban sikeresen jutott el a döntőig, ahol ismételten magabiztos győzelmet aratva szerzett aranyérmet.

Szombat délelőtt Bécsi Nikolett egyéni formagyakorlatban jól teljesítve jutott tovább, azonban még az elődöntőbe jutás előtt az ír versenyző megállásra kényszerítette. Délután került sor a női egyéni küzdelmekre (50 kg alatt), amely számban Bécsi rendkívül magabiztos, kiegyensúlyozott versenyzéssel – legyőzve norvég, lengyel és belga ellenfelét – jutott a döntőig. Ott ismét egy lengyel lánnyal került össze, s erős küzdelemben még a befejezésnél is döntetlenre álltak. Bécsi azonban az utolsó támadásából a vonalon kívülre lépett, így időn túli figyelmeztetés miatt a levontak egy pontot tőle. Ezzel a mínusszal eggyel több pontozó látta jobbnak a lengyel versenyzőt, Bécsi így ezüstérmet szerzett.

Vasárnap következtek a csapatversenyek, Bécsi Nikolett két számban is szerepelt a válogatottal. Csapatformában bronzérmes lett, majd csapatküzdelemben az egész mezőny legkisebb női versenyzőjeként a lengyel csapat legnagyobb emberével találkozott. A veszprémi sportoló a nézőket és a versenyzőt is meglepve, nagy ováció mellett, végig fölényesen vezetve, mind a négy bírónál megnyerte a menetet. Sajnos a győzelme sem volt elég a csapat továbbjutásához, a lengyelek a dobogó legfelső fokáig meneteltek. A Padányi klub két versenyzője így három éremmel tért haza a gyerek és a felnőtt versenyről. Edzőként Vajky László segítette a versenyzőket.

A Veszprémi Taekwon-do SE versenyzője, Gyömörei Gyula (edzők: Somlai János és Sebestyén Pál) a színes öves formagyakorlatban aranyérmet szerzett. A herendiek közül Róka Norbert (edző: Pátkai Miklós) csapatformában és csapatküzdelemben bronzérmet vihetett haza.

Hazánk Lengyelország mögött a második helyen végzett, maga mögé utasítva a huszonkilenc országból álló mezőny további tagjait.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.