Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Értékeket közvetítettek

2014. október 16. 20:31
Harmadik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Budo Veszprém Harcművészeti Napot szombaton a Lovassy gimnázium tornacsarnokában.

A rendezvény célja egyebek mellett az volt, hogy minél több harcművészeti irányzatnak lehetőséget biztosítsanak mozgáskultúrájuk, értékeik, szellemiségük bemutatásához. Sportágakban pedig nem volt hiány, az egész napos esemény folyamán több mint egy tucat mozgásforma kapott helyet a műsorfolyamban. 

A közösség erejébe vetett hit, az egymás iránti kölcsönös tisztelet és alázat, az egyéni és közös feladatok iránti elkötelezettség, kitartás és fegyelem - ezekre az értékekre hívták fel a figyelmet a szervezők programjukkal, illetve Veszprémben és környékén működő harcművészeti és művészeti csoportok kaptak bemutatkozási lehetőséget. 

Dr. Mihalovics PéterDr. Mihalovics Péter

Dr. Mihalovics Péter, a Bakony és Balaton térségéért felelős miniszteri biztos megnyitó beszédében úgy fogalmazott: egy jó harcművésznek minimum három tulajdonsággal kell rendelkeznie: harmónia önmagunkkal és környezetünkkel, tisztelet és fegyelem. Akiben ezek jelen vannak, az életben is sikeres tud lenni.

A budo a japán harcművészeti módszerek összefoglaló elnevezése. Fel kell hagyni az harcot az ellenféllel, a küzdelmet a saját énünkkel szemben kell felvenni, a budo értéke máig ebben áll a gyakorlói számára. A budo gyakorlása elvezetheti az embert az önmagával és környezetével történő egyensúly kialakításához.

 

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.