Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Nagy csatában, a hajrában bukott a Lizards

2014. október 10. 23:22
Első hazai mérkőzését játszotta a Lizards Floorball Team U17-es csapata, amely a Dunai krokodilokat fogadta.

Az előzetes elvárás a tisztes helytállás volt a nagy játékerőt képviselő ellenféllel, a Dunai Krokodilokkal szemben. Tavaly nagyarányú vereséget szenvedtek a mieink, most a szorosabb eredmény elérése volt a cél, amely elvárást maximálisan teljesítette is a csapat.

Az első harmad az ismerkedéssel telt el. Az látszott, hogy a vendégek vezetik inkább a támadásokat, a „Gyíkok” a zárt védelemből induló kontrákkal próbáltak operálni. A 15. perc végéig kellett várni, míg a budapestiek legjobbja, Kvasznicska Norbert megszerezte az első gólt egy távoli lövésből.

A második harmadban kicsit felbátorodott a hazai gárda, többször támadtak ki a zárt védekezésből. Ennek meg is lett az eredménye. Az egyenlítő gólt Balázs Levente lőtte, mikor a megszerzett labdával végigrobogott a pályán és éles szögből a kapuba talált. A 16. percben aztán átvették a mieink a vezetést Kasza Balázs és Horváth László összjátékának köszönhetően. Egy perccel később emberelőnyhöz jutott a veszprémi csapat. Kiss Zoltán edző gyorsan időt kért, hogy megbeszéljék a játszandó figurát. Ennek felvázolása olyan jól sikerült, hogy Kasza Balázs kétgólosra növelte az előnyt. Egy perccel a játékrész vége előtt újra elsült Kvasznicska Norbert keze, ezzel kialakítva a 3-2-es eredményt.

Nagy csatában maradtak alul a veszprémiekNagy csatában maradtak alul a veszprémiek

A harmadik játékrész nagyon rosszul kezdődött bakonyi szempontból. A vendégek hihetetlenül összekapták magukat és öt perc alatt négy gólt szórtak. Egyszerűen nem működött a védelem, a budapestiek pedig sorra dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, amiket be is lőttek.

Szerencsére a 7. percben fordult a kocka, a hazaiak háromperces menetelése következett. Ez alatt kétszer is betaláltak, Praznovszky Pál és Fertig Dávid révén és egy szerencsétlen öngólnak köszönhető újra döntetlen volt az állás. Így a hajrára ismét nyílt volt a küzdelem. Kvasznicska Norbertnak köszönhetően a Krokodilok szerezték meg az előnyt, de Réti Péter és Horváth László összjátéka révén a „Gyíkok” kiegyenlítettek az utolsó perc legelején.

Az utolsó percet aztán saját magának nehezítette meg a veszprémi csapat, amely egy kiállításnak köszönhetően a végső negyven másodpercet négy emberrel játszotta. A döntő gól az utolsó másodperc utolsó pillanatában hullott be a kapus hátáról a hálóba, amit a játékvezetők még megítéltek.

Egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen végül alulmaradt a Lizards csapata, de egy percig sem kell szégyenkezniük. Kemény ellenfelei voltak az U17 egyik legjobb csapatának és színvonalas, jó játékkal jutalmazták a kilátogató nézőket.

U17-es floorball-bajnokság, 1. forduló:
Lizards Floorball Team – Dunai Krokodilok SE 7-8 (0-1, 3-1, 4-6)
Veszprém: Balogh Roland, Kasza Balázs (csk), Horváth László, Tótik Simon (kapus), Tóth Imre, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Balázs Levente, Réti Péter, Fertig Dávid. Edző: Kiss Zoltán.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.