Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Görbiczék legyőzték a románokat

2014. október 8. 20:33 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott főleg kitűnő második félidei védekezésével 28-22-re nyert a román csapat ellen Debrecenben, a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapatok mérkőzésén. Görbicz Anita tizenkét találattal járult hozzá a sikerhez.

Eredmény:
Magyarország-Románia 28-22 (16-15)
gól: Görbicz 12/7, Tomori 5, Bognár-Bódi 3, Klivinyi 2, Kovacsics 2, Bulath 1, Triscsuk 1, Kovacsicz 1, Planéta 1, illetve Nechita 6, Pintea 5, Zamfir 4, Oltean 2, Ardean 1, Buceschi 1, Hotea 1, Babeanu 1/1, Bradeanu 1/1

A két csapat egyaránt az év végi Eb-re készül. A románoknak a debreceni Főnix-csarnok csoporthelyszín, míg továbbjutás esetén mindkét gárda itt vívja a középdöntőt.    

Kovacsics Anikó (j) és a román Oana Carmina Bondar a Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2014. október 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Kovacsics Anikó (j) és a román Oana Carmina Bondar a Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2014. október 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A meccs elején potyogtak a gólok, Ungureanu nem igazán találkozott a labdával, így 4-1-es vezetéssel nyitottak a hazaiak. Lassan rendezték soraikat a románok, felzárkóztak, ám Kiss védésével megakadályozta az egyenlítést. 7-4 után agresszívebb védekezésre váltottak a románok, ugyanakkor támadásban mindkét oldalon sok volt a hiba ebben a szakaszban. Negyedóra után 8-7 volt az állás, ekkor Görbicz lendített a csapaton, és visszaállt a háromgólos előny (11-8). Emberelőnyben nem nőtt a különbség, ráadásul a csereként beállt Zamfir révén ismét szorosabb lett. A szünet előtt Szucsánszkit állították ki, így örülni kellett, hogy legalább egy gól megmaradt a pihenőre.    

A fordulást követően rögtön egyenlítettek a vendégek, ám a vezetést nem tudták megszerezni, mert Herr büntetőt fogott. Később megismételte ezt a bravúrt, miközben elől Tomori és Görbicz remekelt. Utóbbi negyedórával a vége előtt már tizedik alkalommal talált be (22-19). Sorozatban kapott öt gól után időt kértek a románok, akik végül 14 perc elteltével találtak be Herrnek.    

Görbicz Anita (b) és a román Oana Carmina Bondar a Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2014. október 8-án. A magyar női kézilabda-válogatott 28-22-re nyert a román csapat ellen. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltGörbicz Anita (b) és a román Oana Carmina Bondar a Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2014. október 8-án. A magyar női kézilabda-válogatott 28-22-re nyert a román csapat ellen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Miközben biztos volt a vezetés, a támadójáték akadozott, és Németh András szövetségi kapitány cserékkel próbált lendületet adni.    

A házigazda a második félidőben csupán hét gólt kapott, és az utolsó húsz percet 9-3-ra nyerte meg.    

A magyarok péntektől vasárnapig Szigetszentmiklóson tornán vesznek részt, ahol sorrendben Ausztria, Szlovákia és Csehország lesz az ellenfelük.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.