Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jól tekertek a VKE-Nelson versenyzői

2014. szeptember 15. 12:24 // Forrás: Lehoczky Szilveszter
Augusztus 24-én Ózdról, egy héttel később pedig a Lugos-tetőről szállítottak érmeket a fiatal kerékpárosok.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a VKE-Nelson kerékpárosait az augusztus 24-ei ózdi futam hétvégéjén, hiszen egész szombat éjjel áztatta az amúgy is nedves pályát az eső, így vasárnapra rendesen megfogyatkozott mind az indulók száma, mind a versenykedv. Tavaly még XCO kupafutamként (a mountain bike szakág olimpia száma) szerepelt ez a verseny a naptárban, idén viszont nem pályáztak erre a rangra a szervezők. Így emiatt, illetve a nagy távolság miatt a veszprémiek nem is mozgósítottak nagy erőket az eseményre. Kiss Kata, Bokros Csenge és Bokros Kincső végül elindult a viadalon. Az úton vasárnap reggel is szépen esett, de szerencsére a helyszínen már kezdett felszakadni a felhőzet és a nap is kisütött kisebb-nagyobb időszakokra. 

Elsőnek Kincsőn volt a sor, hogy első versenyén kipróbálja magát. Nagyon izgatott volt, de örült, hogy ő is megmutathatja végre magát. Az U7-es uniszex futamukban nem csak együtt indultak, de együtt is lettek értékelve a fiúk és a lányok, szóval volt kihívás is számára rendesen. A rajtot követően ügyesen „kilőtt” és körről körre egyre jobb helyen tekert és bár az emelkedőn egy kicsit minden körben nyafogott, illetve egyszer el is csúszott, a lányok között elsőként, abszolút kategóriában pedig harmadik helyen ért célba. 

Az U13-as lányoknál kisebb VKE-Nelson-os háziverseny alakult ki, ugyanis Csenge és Kata gyorsan elhúztak a többiektől és a fiúkkal meccseltek inkább edzésképpen. Végül Csenge elsőként, Kata pedig pár másodperccel mögötte, másodikként haladt át a célvonalon.


A Verga Zrt. által megvalósított, Molnár Gábor nevét viselő kilátó átadó ünnepségének kísérőrendezvényére, a Lugos-tető XCO-ra látogatott el a veszprémiek utánpótláscsapatának egy része augusztus 30-án. A verseny közelsége, illetve a pálya viszonylagos könnyűsége miatt elsősorban az egyre ügyesebbé váló, de versenyrutinnal még nem rendelkező, ill. a kupafutamokra még nem felkészült „B” keret tagjaival indultak a rendezvényen. 

Így az „újoncok” közül Kiss Ádám, Hegedűs Csaba, Kovács Boldizsár és Ulbert Zsófi, míg a tapasztaltabb XCO versenyzők közül Kiss Kata, Bokros Csenge, Szabó Csaba Dávid és Zoboki Péter képviselte a VKE-Nelson junior csapatát.

A „kicsik” már izgatottan melegítettek, járták be a pályát és várták első rajtjukat, míg a nagyobbak gyakoroltak az ösvényeken, vagy egymást méregették a rajt-cél területen. 

A viszonylag rövid pályán több kört kellett megtenni az indulóknak, ezzel sok helyen adódott lehetőség a szurkolásra, fotózásra illetve a terep lejtői, emelkedői és kanyarjai hamar szétszórták a tömegrajt utáni gyerekkupacot. 

Szerencsére a kijelölt nyomvonalon bőven volt lehetőség előzésre, így körről körre ki is tudott alakulni az ügyesség és erőnlét szerinti végső sorrend, melyre illetve gyerkőceink eredményeire igen büszkék lehetünk. 

Az U11-es fiúk között Kiss Ádám bronzérmes lett, míg az U13-as fiúknál a dobogó mindhárom fokára VKE-Nelson versenyző léphetett fel, Szabó Csaba Dávid első, Hegedűs Csaba második, Kovács Boldizsár pedig harmadik helyezett lett.  Az U13-as lányok dobogójának tetejére Bokros Csenge, az U15-ös korosztálynak pedig Kiss Kata állhatott, míg szintén U15-ben Ulbert Zsófi ezüstérmes lett. Zoboki Péter, U17-es juniorunk a felnőtt pályában, ill. az ellenfelekben nagyobb kihívást látva inkább magasabb kategóriába nevezett, ahol szépen megállta a helyét. Az utánpótláscsapat – ezúttal a felnőttek között – újabb ezüstérmet szerzett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.