Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Rangos versenyen remekeltek tájfutóink

2014. augusztus 28. 21:31 // Forrás: Mérő Edit
Augusztus 20. és 24. között a Mátrában rendezték meg a magyar tájfutó társadalom legnagyobb nemzetközi versenyét, a Mátra Kemping Hungária Kupát.

A számos kísérő verseny mellett öt napon át folytak a küzdelmek az elsőségért a komoly szintkülönbségekkel és erősen sziklás, köves felszínnel jellemezhető, meredek hegyoldalakon. A futamokra változatos helyszíneken került sor, így a versenyzők figyelme egy percre sem lankadhatott: néhol régi kerítések maradványai, felhagyott fakihordó utak és bányák, máshol igen meredek sziklafalak, nehezen futható bokros-ligetes, magas fűvel benőtt területek tették érdekessé a pályákat, vagy éppenséggel nehezítették meg az útvonalválasztásokat.

Bálint Ádám a dobogó legfelső fokán - Fotók: Bálint BenceBálint Ádám a dobogó legfelső fokán - Fotók: Bálint Bence

Az ezernél is több résztvevőt számláló megmérettetésen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói is indultak, újabb szép sikereket elérve.

Bálint Benedek a dobogó 2. fokánBálint Benedek a dobogó 2. fokán

Bálint Ádám az 1. és a 3. napon, Bálint Benedek és Óváry-Nagy Ádám a 3. napon viselhette kategóriájának aznapi legsikeresebb versenyzőjeként a futamgyőzteseknek járó sárga pólót.

Óváry-Nagy Ádám szintén aranyérmes lettÓváry-Nagy Ádám szintén aranyérmes lett

A napról-napra változó helyezéseket követően, összesített időeredménye alapján végül aranyérmesként Bálint Ádám (M10D kategóriában) és Óváry-Nagy Ádám (M12D kategóriában) is a dobogó legfelső fokára állhatott, míg M12C kategóriában Bálint Benedek, W45A kategóriában pedig Németh Zsoltné szerzett ezüstérmet. További jó eredmény Bálint Bence M35BR kategóriában elért 6. helyezése.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.