Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Szentgotthárdi látványautózás veszprémiekkel

2014. augusztus 27. 17:11 // Forrás: ifj. Mulicz László
Autós ügyességi bemutatót rendezték vasárnap Szentgotthárd belvárosában, amely a Dunántúli Szlalom Kupa idei hetedik fordulója is volt egyben.

A helyszín már magában is egyedülálló, mert az országban szinte csak itt rendeznek a belváros lezárt utcáin autós rendezvényt, amely kiváló hangulatot biztosítót a versenyzőknek, illetve a nézőknek is.

Az esemény több szálon is kötődött Veszprémhez. A szentgotthárdi rendező, Hegyi László, a szlalom sportágban már elismert veszprémi SR Sport Egyesületet kérte fel, hogy segítsen a rendezvény lebonyolításban. Ezen kívül az ötvenkét indulóból kilenc volt veszprémi, akik közül négyen a veszprémi Sz&T-T Rally Team és az SR Sport Egyesületek színeiben versenyeztek és szép eredményekkel teljesítették a rájuk kiszabott feladatokat.

A belvárost a reggeli órákban zárták le és 8 óra után megkezdődtek a pályaépítési munkálatok. A gépátvétel reggel 9 órakor kezdődött, majd a regisztráció, pályabejárás és fél 11-kor az eligazítás, rajtszám osztás következett. 11 órakor napsütéses időben bőgtek fel a motorok és kezdődtek meg a látványban gazdag autózások. A pálya egyes részei főleg a hátsókerekes autóknak kedveztek, de volt ahol az elsőkerekes autók részesültek előnyben. A szlalom pályákról jól ismert bójasorokat hordók megkerülésével színesítették, ahol néhányan kihasználva a kézifék, esetleg hátsó kerék meghajtás adta lehetőségeket szépen köröztek és gumifüstbe borították a belváros utcáit.

Az első két kör zökkenőmentes teljesítése után kis szünet következett, ahol a pályabíróktól összeszedték a jegyzőkönyveket. Ez alatt Sulyok Bálint BMW-vel, Szalai Gergő pedig egy hátsókerekes Suzukival szórakoztatta a közönséget, így látványos autózásukkal a szünetben sem lankadt a figyelem.

A harmadik körben viszont jött a meglepetés: az égre pillantva egyre többen kezdtek aggódni a sűrű fellegek láttán és mondogatták, hogy most sem ússzuk meg eső nélkül a DSZK-s futamot. Többen viccelődtek is, hogy ha nem esne a további futamokon, akkor locsoló kocsit kellene rendelni. A harmadik kör elején indulók még örülhettek, mert száraz volt a pálya, ők javíthattak még a mért idejükön, de a mezőny felénél eleredt a nem várt eső és ez okozott egyeseknek némi meglepetést. Kisebb padkafogások ugyan voltak, de a futamok ennek ellenére rendben lezajlottak, és öt órakor már a díjkiosztón gyönyörködhettünk a jól megérdemelt díjakban. A szép üvegdíjak mellé értékes tárgynyereményeket is osztottak a rendezők.

Az abszolút első helyet a tizennyolc éves Bognár Martin 1.6-os Citroen Saxoval szerezte meg Lovász Kornél és Lovász Róbert előtt, akik egy BMW 330 kormányát tekergették. Érdekesség hogy az abszolút negyedik helyen alig lemaradva a dobogóról a veszprémi Pathy Dániel végzett az apjától kölcsönkapott Trabanttal.


Veszprémiek kategóriákban elért eredményei:

Pathy Dániel (SR Sport Egyesület versenyzője) Trabant A1 kategória 1. hely.
Nagy Richárd (Sz&T-T Rally Team versenyzője) BMW Junior kategória 1. hely.
Ifj. Mulicz László (SR Sport Egyesület versenyzője) Trabant N1 kategória 1. hely.
Szalai Gergő Suzuki RWD Proto kategória 2. hely.
Pathy László Trabant A1 kategória 3. hely.
Ifj. Fekete László BMW Junior kategória 3. hely.
Fekete László BMW H2 kategória 4. hely.
Ender Attila (Sz&T-T Rally Team versenyzője) BMW H2 kategória 5. hely.
Nagygyöry Csaba BMW H2 kategória 9. hely.

A Dunántúli Szlalom Kupa következő futamát 2014. szeptember 21-én rendezik, amelynek  ismét a Veszprémi Aréna parkolója ad majd otthont. Ezzel kapcsolatban ITT találhat információt. 

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.