Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Mérlegen a Cell-kupa

2014. augusztus 20. 14:52
Kiválóan szerepeltek a veszprémi csapatok a tizennyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi kézilabda fesztiválon.

A tények:

  • 5 játéknap
  • 5 város, 11 helyszín
  • 81 klub
  • 20 ország
  • 163 csapat
  • 2500 játékos
  • 565 meccs
  • 467 óra játékidő
  • 7 korosztály, 13 kategória

A tényeken túl elmondhatjuk, hogy jó színvonalú, izgalmas mérkőzéseket láthattak a szülők, szurkolók, nézők. Számos újítással is találkozhattak: a visszajelzések alapján az eredmények a neten történő követésének lehetősége váltotta ki a legnagyobb sikert.

 

A Veszprém Aréna adott helyszínt a fergeteges nyitógálának, elődöntőknek döntőknek és az ünnepélyes záró gálának. A díjátadás előtt egy videó-összefoglaló révén mindenki feleleveníthette a 2014-as Cell-kupa eseményeit.

A sportprogramok mellett szabadidős programokat és szórakozási lehetőségeket is kínáltak a fesztivál résztvevőinek. A sportvezetők számára rendezett esten Spanyolország mutatta be kultúráját, gasztronómiáját, sportéletét. A gyerekek, játékosok az impozáns Hangvilla Cell-Cup Clubban vehettek részt a szórakoztató programokon (UV party, diszkó, szépségverseny, "találd mega párod!" party).

Süle Nándor, az esemény főszervezője elmondta, hogy büszkeséggel tölti el, hogy idén nagykorúvá vált a rendezvény, ami talán igazolja, hogy érdemes volt elkezdeni annak idején a szervezését és igény van erre a minőségi rendezvényre. – Elmondhatjuk, hogy Európában a második, Magyarországon pedig a legnagyobb kézilabda fesztiválról beszélhetünk, ami egyrészt a kézilabda sportot népszerűsíti, másrészt az országot, a Balaton-régiót, Veszprém városát, hiszen évről-évre nagyon sok külföldi látogat el az eseményre. A Cell-kupa olyan fesztivál ahol, nincsenek vesztesek, csak győztesek, és reméljük, hogy ez még sok-sok éven keresztül is így lesz – húzta alá.

Eredmények

Legjobb játékosok

MA – Vasvári Ádám, Balatonfüredi KSE
MU21 – Végh Zoltán, MKB-MVM Veszprém
MU18 – Kreisz Márk, MKB-MVM Veszprém
MU16 – Orbán Ákos, Balatonfüredi KSE
MU14 – Papp Krisztián, Éles Kézisuli
MU12 - Leo Lisica, RK Polet
MU10 - Goda Koppány, Éles Kézisuli
WA – Nagy Renáta, Rinyamenti KC
WU21 – Szerző Regina, Mosonmagyaróvári KSE
WU16 – Lakatos Rita, Győri AUDI ETO KC
WU14 – Arany Rebeka, Angyalföldi Sportiskola
WU12 – Juhász Fanni, Éles Kézisuli „A”
WU10 – Kreutz Kitti, Padányi Veszprém

Egyéb különlegességek

A legnépesebb számú magyar sportegyesület Szegedről érkezett. Először vett részt a tornán svájci, izraeli, egyiptomi és montenegrói csapat. Legtávolabbról az Arab Emirátusokból érkeztek. A leghűségesebb küldöttség címet a Szigetszentmiklósi KSK és a belga HC Visé BM csapata kapta. A legszebb népviseletben megjelenő különdíjat pedig a norvég Arstad IL és az olasz SSV Bozen csapata kapta.  A torna Fair Play díját a Spanyol C.BM. Torrellano csapata kapta.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.