Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Kihagyja az Eb-t Nagy László

2014. január 25. 22:39 // Forrás: MTI
Nem vehet részt a jövő vasárnap kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságon Nagy László, a magyar válogatott jobbátlövője.

A játékos sérült térdét hétfőn orvosi konzílium keretében vizsgálták meg, de akkor még nem született döntés az Eb-részvételről. A szakemberek abban maradtak, hogy szerdán MRI-vizsgálatnak vetik alá a sportolót, s annak eredménye alapján mondják ki a végső szót.

"Az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy Nagy László térdénél, a sípcsontjának külső oldalán benyomat látható, ami egyfajta sípcsont-repedésnek felel meg. Ez okozza fájdalmait is - idézte a szövetség közleménye Erdélyi Gábort, a férfiválogatott orvosát. - A játékosnak két hétig pihentetnie kell a lábát, emiatt az Európa-bajnokságon nem vehet részt. A pihenőn kívül további orvosi beavatkozásra nincs szükség."

Nagy László nem utazhat Dániába (archív fotó)Nagy László nem utazhat Dániába (archív fotó)

A világklasszis kézilabdázó novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett sérülést. Állapota azóta javult, ám a bajnoki szünetben sem épült fel teljesen.

"Sajnos el kell fogadnunk a vizsgálat eredményét. Szerencsétlen helyzetbe kerültünk, hiszen a rásérülés veszélye miatt Nagy Lászlónak két hétig pihentetnie kell a lábát, így nem lehet ott velünk az Európa-bajnokságon - hangsúlyozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. -  Szerencsésebb lett volna, ha a sérülés kikúrálása megtörténik, ami talán elérhető lett volna a decemberi bajnoki mérkőzéseken való részvételének mellőzésével."

A kapitány szerint az egyetlen jó hír, hogy "Nagy László további pályafutását nem veszélyezteti a sérülés".

"Mostantól kizárólag az Európa-bajnoki felkészülésre és a kontinensviadalon való részvételre koncentrálunk a keretben lévő játékosokkal. Az látszik, hogy a halálcsoportból való továbbjutás a korábbinál is nehezebbé vált számunkra, szükségünk lesz a játékosok pozitív hozzáállására, és arra is, hogy a magyar válogatott erőn felül teljesítsen Dániában" - tette hozzá Mocsai Lajos.    

A magyar válogatott - Nagy László nélkül - csütörtökön Gyöngyösön folytatja a felkészülést az Eb-re, amelyen a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd egy csoportban. Az edzések mellett három mérkőzést is játszik majd Gyöngyösön.


A Provident Kupa programja:
január 3.:
Magyarország-Csehország 17.00
január 4.:
Magyarország-Fehéroroszország 13.00
január 5.:
Magyarország-Lengyelország 13.00

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.