Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két kerékpáros érem Vértesboglárról

2014. június 25. 20:13
Ulbert Zsófi a gyerekek számára kiírt távon arany-, Lehoczky Szilveszter pedig a felnőttek mezőnyében, rövidtávon szerzett ezüstérmet.

A Bringabanda június 21-én, Vértesbogláron rendezte meg az MTB Piknik Maraton elnevezésű kerékpáros versenyt, amely idén a korábbiaktól eltérő nyomvonalon haladt. Az enyhén szeles időben rendezett viadalról a VKE-Nelson kerékpárosai két éremmel tértek haza: Ulbert Zsófi a gyerek távon arany-, míg Lehoczky Szilveszter a rövidtávosok közt, a férfi felnőtt kategóriában ezüstérmet szerzett.

Ulbert ZsófiUlbert Zsófi

– Barátaim és csapattársaim beszámolói alapján nagyon készültem a versenyre, mely a bringások körében nagy népszerűségnek örvend családias hangulata miatt. Kicsit késői indulás miatt éppen hogy beestem a nevezésre, majd gyors bringaösszerakás és átöltözés után kiderült, hogy egy órával előbb lesz a rajt, mint emlékeztem, így sajnos nem tudtam bemelegíteni. A rajtnál a szervezők úgy döntöttek, hogy a magas nevező-létszám miatt mégsem egyszerre indítják a távokat, így nekünk tizenöt percet még hagytak, ami annyira elég volt, hogy kicsit felpörgessem a lábaim – kezdte beszámolóját Lehoczky Szilveszter.

Lehoczky Szilveszter második lettLehoczky Szilveszter második lett

– A rajtnál sikerült a második sorból indulnom, aminek köszönhetően a 6-8 fős élbollyal sikerült maradnom egész sokáig. Az első emelkedőn elég gyengének éreztem magam, ami valószínűleg a bemelegítés hiányának volt köszönhető, de aztán az első technikás lefelén kicsit sikerült összekapnom magam, és gyorsan visszaelőztem azt a pár embert. akik elhaladtak mellettem. Az utolsó emelkedőre érve felértem két olyan versenyzőre, akiknek az eddigi versenyeken a keréknyomát sem szoktam látni, ami jó kis adrenalin löketet adott. Gyorsan be is nyomtam egy energiazselét, majd a csúcsról lefelé sikerült megfordítanom az állást. Sajnos valaki leszedte az irányjelző szalagokat, így jó 10 percet bolyongtunk az erdőben, aminek az lett a vége, hogy 8-10 fő felért ránk. Szerencsénkre egy helyi srác is volt, aki rögtön irányba terelt minket. Kicsit mérgesen vágtam neki a hátralévő 3-4 kilométernek, de amikor megláttam, hogy újra vannak pályajelölő szalagok, rendet tettem fejben, és brutális tempót diktáltunk a srácokkal. Kis taktikázást is bevetettem, az ellenfelem mögé álltam, szélárnyékban tartottam magam az utolsó 500 méterig, amikor keményen eldurrantottam a maradék rakétáim. Eddig nem volt részem sprint-befutóban, de sikerült elég keményen leadnom minden tartalékot és 17 másodperccel előbb sikerült beérnem. A célban nagyon boldog voltam, hogy most, idén először semmi nem szólt közbe és csak a hajtással kellett foglalkoznom. A rajtterületen Ulbert apuka boldogan közölte, hogy Zsófi elsőként ért célba, így együtt ünnepelhettünk – tette hozzá.

Veszprémi eredmények:
Gyermek táv (8 km), U15 Lány: 1. Ulbert Zsófia
Rövidtáv (22 km), felnőtt férfi: 2. Lehoczky Szilveszter

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.