Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Taekwondo: válogatott siker veszprémiekkel

2014. június 18. 19:53 // Forrás: Vajky László
Június 6-8-án Nagyváradon rendezték a nyolcadik nemzetközi taekwondo kupát, amelyen a magyar válogatottat huszonhárom fővel vett részt.

A Veszprémi TKD gyermekkorú versenyzője, Kovács Gergő gyomorrontás miatt kis híján lemondta a teljes versenyzését. Azonban edzője, Bécsi Nikolett segítségével elkezdte a formagyakorlat meccseit, amelyben még a gyengélkedése ellenére is a döntőig jutott, ám szlovén ellenfelével szemben alulmaradt. Küzdelem versenyszámban ismét végigverte a nemzetközi mezőnyt, csak a döntőnél érezte rosszabbul magát, s ezt már tényleg fel kellett adnia. Némi pihenő után a gyerek válogatott formagyakorlat csapatában versenyezve, álhatott a dobogó második fokára, így összesen három ezüstéremmel tért haza.

Vajky László, Kovács Gergő és Bécsi Nikolett - Fotó: Kovács GyulaVajky László, Kovács Gergő és Bécsi Nikolett - Fotó: Kovács Gyula

Vajky László nemzetközi bíróként képviselte a magyarokat, azonban a felnőtt csapat csökkent létszáma miatt erőtörésben is nevezték. Sikeres kéz éllel törésével együtt a többi csapatot maguk mögé utasítva fölényesen nyerték a versenyszámot, így aranyérmet szereztek. Az erőtörés számok egyébként is látványosra sikeredetek, mivel a világbajnoki szintet is teljesítettek.

Ezen a szinten teljesített Bécsi Nikolett is, aki a nemzetközi kupa első napján egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, majd a zárónapon ismét sikeres volt, s további három arannyal zárta a versenyt. Nikolett a jó felkészülésének köszönhetően kiegyensúlyozott versenyzéssel, több versenyszámban is rendre eredményesen szerepelt.

Bécsi Nikolett (piros fejvédőben) - Fotó: Kovács GyulaBécsi Nikolett (piros fejvédőben) - Fotó: Kovács Gyula

Zárásként kiosztották a legeredményesebb klubok kupáit a nemzetközi mezőnyben. Békássy Csaba a magyar válogatott szövetségi kapitánya gyerekeknél a harmadik, ifi korosztályban a második, felnőtt kategóriában pedig az első helyért járó díjat vehette át.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.