Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vetési: cinikus Kolosi válasza

2014. június 11. 16:37 // Forrás: MTI
Cinikusnak tartja Kolosi Péternek, az RTL Klub programigazgatójának válaszát a magyar-szlovén férfi világbajnoki selejtező ügyében Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke.

Vetési szerda délutáni közleményében jelezte: Kolosi amellett, hogy elnézést kért, a felelősséget igyekezett az MKSZ-re hárítani arra utalva, hogy a vasárnapi mérkőzés a 14.30-as kezdési időponthoz képest másfél perccel később kezdődött. Az elnök levelében rámutatott: a felvezető ceremónia időben véget ért, a csapatok készen álltak, a csatorna munkatársa a megszokott módon a zsűriasztal mögött állt, ám nem jelezte, hogy kezdődhet a meccs.    

Hozzátette: az RTL Klub a mérkőzés folyamán sem tájékoztatta a szövetséget, hogy felmerülhet gond a találkozó teljes közvetítésével - ha ezt megteszik, talán orvosolható lett volna a probléma. Az MKSZ elképzelhetőnek tartja, hogy a kézilabdát öt éve sugárzó csatorna ezúttal az indokoltnál rövidebb műsoridőt tűzött ki.    

"A mi értékrendünk szerint nem fordulhat elő olyan eset, hogy egy mérkőzés közvetítését annak befejezése előtt megszakítják, ha csak nincs az ország sorsát szélsőségesen befolyásoló esemény. Magam a hatoslottó-sorsolást nem tartom ilyennek, és bátran szólhatok sok százezer kézilabda-rajongó nevében is, akiket mélységesen megbántott a vasárnapi eset." - áll a közleményben.    

Vetési kitért arra is, hogy a lottósorsoláskor elhangzott, a találkozó már eldőlt, de az a valóságban csak most vasárnap, a velenjei visszavágón dől el. A párharc győztese jut ki ugyanis a 2015-ös katari világbajnokságra.

"Minden sportrajongó tudja, hogy egy ilyen párharcban minden gólnak óriási jelentősége lehet" - tette hozzá Vetési, aki a közlemény végén jelzi: az MKSZ részéről az esetet lezártnak tekinti.    

Kolosi Péter korábbi levelében elnézést kért a magyarázatot váró MKSZ-től, hogy az RTL Klub a magyar-szlovén meccse utolsó negyven másodpercét már nem közvetítette. Az írta: még májusban jelezték a szövetségnek, hogy aznapi műsoruk igen szoros, így nem fognak tudni minden csúszáshoz alkalmazkodni. Mint írta, a közvetítés megszakításakor még nem lehetett tudni, hogy az már csak 40 másodpercig tart.

"Sajnálattal kell megállapítanom azt is, hogy amennyiben figyelembe vették volna előzetes írásbeli kérésünket, és a mérkőzést nem másfél perces késéssel kezdik, mindez nem történt volna meg, és a mérkőzés teljes egészében adásba kerülhetett volna" - írta Kolosi Péter.

A Veszprémben rendezett összecsapást 25-22-re nyerte Mocsai Lajos csapata, a visszavágóra vasárnap kerül sor Velenjében.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.