Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A meccsidőpontban edz a válogatott

2014. június 6. 11:29 // Forrás: MTI
Pénteken és szombaton már a szlovénok elleni vasárnapi mérkőzés időpontjában edz a Veszprém Arénában a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A csapattól származó pénteki információ szerint a világbajnoki selejtező előtt minden kerettag egészséges, apró sérülések vannak csupán, így mindenki tudja vállalni a vasárnap 14.30-kor kezdődő összecsapást.

Amint Mocsai Lajos szövetségi kapitány többször is hangsúlyozta: a következő két évet befolyásolja, hogy a válogatott most kijut-e a 2015-ös katari világbajnokságra, ugyanis a vb-n viszonylag könnyebb olyan helyezést elérni, amely olimpiai selejtezőt ér, mint a 2016-os Eb-n. A szakember szerint a kontinensviadalról csupán húsz százalék eséllyel lehet versenyben maradni az ötkarikás indulási jogért.

A két együttes négy éve szintén ebben a szakaszban találkozott, akkor a 2011-es svédországi vb és közvetve a 2012-es londoni olimpia volt a cél. 2010. június 13-án Ljubljanában a magyarok 12-12-es félidő után 27-25-re kikaptak, majd a június 20-i, veszprémi visszavágón a szlovénok a félidőben 14-13-ra, a 37. percben pedig már 19-14-re vezettek. Ekkor összesítésben hét gól volt az előnyük, de megindult a magyar felzárkózás, a 45. percben még 21-24 volt az állás, a "meccsnull" (azaz a 27-25) az 57. percben következett be. A végén esett még egy magyar találat, így 53-52-vel a Mocsai-csapat ment tovább. Érdekesség, hogy a szlovénok az utolsó tíz percben már nem lőttek gólt, Iváncsik Gergő pedig a két összecsapáson összesen 22-szer volt eredményes. A magyar együttes a sikert követően meg sem állt a londoni játékok negyedik helyéig.

A mostani párharc első találkozójára vasárnap 14.30-tól Veszprémben, a visszavágóra pedig június 15-én 18 órától Velenjében kerül sor.

A két csapat eddig 22-szer találkozott egymással, tízszer a magyarok, 11-szer a szlovénok nyertek, és volt egy döntetlen is.


A magyar válogatott kerete

kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)
beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.