Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Az időjárás sem szegte kedvüket

2014. május 29. 19:51 // Forrás: Mérő Edit
Május 24-25-én, a tájékozódási futó diákolimpiával párhuzamosan rendezték meg a Mecsek Kupa országos rangsoroló versenyt, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület több tagja is részt vett.

A diákolimpiával azonos, mánfai terepen a versenyzőknek a mély horhosokon való többszöri átmászás, illetve a jóval hosszabb úton való megkerülésük közötti döntés és a szerteágazó vízmosásokban való eligazodás technikailag adták fel a leckét. A meredek hegyoldalakon történő felkapaszkodás és a szélsőséges vasárnapi időjárás pedig fizikailag nehezítették meg a pályák teljesítését.

Fotó: Máthé IstvánFotó: Máthé István

A diákolimpia rajtát követő 90. perctől indították a kísérő verseny résztvevőit. Mivel ekkorra a vihar már javában tombolt, a versenyközponttól mintegy két kilométerre levő rajba már csuromvizesen érkeztek meg azok az elszántak, akik a körülmények ellenére úgy döntöttek, végigküzdik magukat a sártengeren, a csúszóssá vált meredélyeken és a megáradt patakokon.

Akár az „Ölelj meg egy fát!” elnevezésű kezdeményezést is meg lehetett volna tartani a rajtnál, ahol az indulásra váró, bőrig ázott, ám annál jobb hangulatú versenyzők a fák törzséhez szorosan hozzábújva próbáltak legalább annak illúziójában hinni, hogy ott kevésbé zuhog az eső.

Pózna Melinda 2., Papp Viktória 3. helyezett lett N14C kategóriában - Fotó: Péntek AnnamariPózna Melinda 2., Papp Viktória 3. helyezett lett N14C kategóriában - Fotó: Péntek Annamari

A jelentős arányú lemorzsolódás ellenére sokan így is teljesítették a számukra kitűzött feladatot, igaz a szokásosnál jóval hosszabb idő alatt. A veszprémiek sem hátráltak meg, döntésük helyességét az alábbi szép eredmények igazolják.


Eredmények

N14C kategória: Pózna Melinda 2. Papp Viktória 3.
N35Br kategória: Mérő Edit 2.
N45 kategória: Németh Zsoltné 2.
N50 kategória: Böröczkyné Makai Anna 3.
N60 kategória: Wieder Ilona 2.
NYK kategória: Wieder Ferenc 3.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.