Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Kétszáz km-es bringás kihívás a Balaton-felvidéken

2014. április 30. 22:45
A Bakony 200 országúti kerékpáros teljesítménytúra május 11-én 21. alkalommal rajtol Veszprémből és különböző hosszúságú távokon kalauzol végig a Balaton-felvidék és a Bakony útjain.

1993 óta minden májusban nekivágott az a száz-kétszáz lelkes bringás, akik a meghirdetett hét táv egyikét teljesítették. A teljesítménytúra a Balaton-felvidék és a Bakony régió lankáin kanyarog végig zegzugos falvak és gyönyörű kilátást nyújtó helyek érintésével. Említést érdemel még a kilátás a Kab-hegyről, a nagyvázsonyi Kinizsi vár, valamint a 200 km-es távon indulók a Sümegi várat és a Tapolcai-medence tanúhegyeit is megcsodálhatják.

– A legrövidebb 30 kilométeres távtól egészen az extrémnek számító 200 kilométeresig összesen hét táv közül lehet választani, így mindenki megtalálja magának azt, amelyik igazi kihívásként szolgál – mondta Tóth András főszervező, aki 2014-től a Veszprémi Kerékpáros Egyesület keretein belül szervezi a túrát.

A korábbi évekhez képest apróbb változások vannak csak a túrával kapcsolatban, viszont a Kab-hegy magassága és a korábbi távok nem változnak. Az indulókra a Nelson Bike Angyala vigyáz, aki a túra napján biztosít segítséget a kerékpárok meghibásodására. Minden induló egyedi kitűzőt és szendvicset, az első száz nevező pedig tornazsákot kap.

Információ a távokról és nevezés a www.bakony200.hu oldalon.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.