Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mocsai nem teszi le a fegyvert

2014. január 25. 22:23 // Forrás: MTI
Ugyanolyan fontosnak tartja a keddi, Izland elleni összecsapást, mint a norvégok elleni, csütörtöki mérkőzést Mocsai Lajos, a dániai Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

 "Az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, ezen a világversenyen sem fogjuk a lábunkhoz rakni a fegyvert" - nyilatkozta a hétfői edzést követően a szakember, aki szerint a spanyoloktól vasárnap elszenvedett hétgólos vereségen már túltette magát az együttes és úgy fog küzdeni az izlandiak ellen, ahogyan az elvárható.

"Az első és legfontosabb, hogy a védőjátékban azt a ritmust, azt a tempót, azt az összeszokottságot el kell érni, amelyet eddig még nem tudtunk. Ez egy nagyobb rizikóval járó védekezés, de ha ez javul, akkor meglepetést lehet okozni" - mondta Mocsai hozzátéve, hogy a legnagyobb probléma továbbra is az, hogy az Ilyés-Schuch belső védőpárosnak nincs alternatívája, ugyanakkor megjegyezte, mindkét játékos - óriási teherrel a vállán - keményen küzd.

Mocsai Tamás, Nagy Kornél, Iváncsik Gergő és Szalafai Gábor (b-j) a dániai Európa-bajnokságon részt vevő magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 13-án. A játékosok legközelebb Izland ellen lépnek pályára január 14-én. MTI Fotó: Kovács TamásMocsai Tamás, Nagy Kornél, Iváncsik Gergő és Szalafai Gábor (b-j) a dániai Európa-bajnokságon részt vevő magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 13-án. A játékosok legközelebb Izland ellen lépnek pályára január 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A szakember elárulta, a mostani tréningen három-négy olyan taktikai elemet vettek át, amely azt a célt szolgálja, hogy megakadályozzák az izlandiak lerohanásait.

"Két hatalmas, két méter feletti belső védőjük van, akik agresszívak és robosztusak, ha a spanyol meccshez hasonlóan húsz százalék körüli teljesítményt nyújtanak az átlövőink, akkor nem lehet őket visszafogni. Hatékony támadójátékkal, széles és tudatos játékkal kell visszatartani őket" - mondta a magyar szakember.

A kapus Mikler Roland szerint is nagyon fontos, hogy a gárda túltegye magát a spanyolok elleni összecsapáson. Kijelentette, nem néznek hátra, a vasárnapi mérkőzést el kell felejteni.

A hálóőr úgy vélte, az izlandi együttes rendkívül koncentrált és agresszív, ugyanakkor egy csupa szív játékkal és a taktikai utasítások százszázalékos betartásával lehet esélye a magyar csapatnak.  

Ilyés Ferenc csapatkapitány kapura dob, mögötte Varsandán Milán a dániai Európa-bajnokságon részt vevő magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 13-án. A játékosok legközelebb Izland ellen lépnek pályára január 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Ilyés Ferenc csapatkapitány kapura dob, mögötte Varsandán Milán a dániai Európa-bajnokságon részt vevő magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 13-án. A játékosok legközelebb Izland ellen lépnek pályára január 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

"Meg kell állítanunk őket, hogy ne kapjunk annyi gólt lerohanásból, mint a spanyolok ellen. Három-négy extra teljesítményre van szükség ahhoz, hogy elől és hátul is egy nagyon kemény, kompakt csapatot alkossunk" - mondta a szegedi játékos.

A magyar csapat vasárnap hétgólos vereséget szenvedett a világbajnok spanyol csapattól, kedden azzal az izlandi együttessel találkozik, amelyet a londoni olimpia negyeddöntőjében elképesztő izgalmak után, kétszeri hosszabbítást követően győzött le. Mocsai Lajos tanítványai a csütörtöki zárófordulóban majd a norvégokkal találkoznak, a kvartettből az első három jut a középdöntőbe, amelynek összecsapásait Herningben rendezik.

vehirsport.hu
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. 2024. április 25. 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.