Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Remeklő veszprémiek a hatvanadik Balaton Bajnokságon

2018. július 22. 15:30
Hét aranyérmet termeltek a veszprémi atléták a hazai pályán rendezett viadalon.

Népes mezőny, 243 atléta mérte össze erejét szombaton a jubileumi, 60. Balaton Bajnokságon. A nemzetközi viadalnak – a hagyományoknak megfelelően – idén is a veszprémi Egyetemi Stadion adott otthont. Az esemény hivatalos megnyitóján Porga Gyula, Veszprém város polgármestere a szervezők erőfeszítéseit méltatta, kiemelve annak fontosságát, hogy évről évre egy ilyen rangos és színvonalas viadalt láthat vendégül a királynék városa. – Kívánom, hogy ezek a szép pillanatok tovább folytatódjanak – zárta gondolatait a városvezető.

Németh Attila, Porga Gyula, Józsa Tamás és Oroszi ZsuzsannaNémeth Attila, Porga Gyula, Józsa Tamás és Oroszi Zsuzsanna

A hazai pálya mindkét veszprémi atlétikai egyesületnek szerencsét hozott: a Sportolj Velünk SE (SVSE) versenyzői három győzelmet arattak. Az esemény házigazdája, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) pedig négy első hellyel zárta a viadalt, de további dobogós helyezéseket is szállítottak a bakonyiak.

Kiss Gergő (SVSE) 800 méteren aratott győzelmet a felnőttek korosztályában (1:49.51), csakúgy, mint Somogyi Anett (SVSE), aki 5000 méteren ért elsőként a célba (16:59.17). Farsang Evelin (SVSE) 400 méteres gátfutásban állt rajthoz – sérülten –, s zárt harmadik helyen a felnőttek mezőnyében (1:06.59).

Orbán Éva szoros küzdelemben győzött (67.13) Gyurátz Réka előtt a nők kalapácsvető számában. A VEDAC háromszoros olimpikonja abban a reményen állt dobókörbe, hogy sikerül túldobnia az Európa-bajnoki részvételt jelentő 69 méteres határt. Hiába dobott négyszer is 67 méter fölé, ezúttal nem sikerült számára a szint teljesítés, melyre csütörtökön, Szombathelyen nyílik az utolsó lehetősége.

Orbán Éva a dobókörbenOrbán Éva a dobókörben

Hadnagy Zsóka (SVSE) ifjúsági korosztályban nyert 400 méteres gátfutásban, méghozzá egyéni csúcs teljesítésével (1:05.91). A 400 méteres síkfutásban két veszprémi is dobogóra állhatott: Balogh Zsombor (VEDAC) aranyérmet nyert (51.02), míg Horváth András (SVSE) a dobogó legalsó fokán zárt (52.56). Százméteres síkfutásban Vadászi Viktor (VEDAC) a második helyen zárt ifik mezőnyében.

Junior diszkoszvetésben két érmet is hazavihettek a VEDAC-osok: Aranyi Ferenc első (50.66), Bedegi Bence harmadik lett (46.23), míg az ifiknél Péringer Márk diadalmaskodott (44.61). Kalapácsvetésben sem maradt érem nélkül az egyesület: Czeller Gábor (67.77) lett ezüstérmes juniorok között.

A legrangosabb mezőny a férfiak kalapácsvető számában gyűlt össze. A Dobó SE színeiben versenyző Halász Bence 78 méter fölé hajította a kalapácsot, ami remek előjel lehet számára a közelgő Európa-bajnokság kapcsán. A szám második helyét a korábban veszprémi színekben versenyző Pásztor Bence szerezte meg (71.97).

A magas résztvevői létszám miatt idén egy nappal korábban pénteken rendezték meg a Kis Balaton Bajnokságot, ahol közel kétszáz fiatal atléta mérte össze erejét.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.