Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Drámai végjáték után kiesett a Fehérvár

2014. április 12. 21:50 // Forrás: MTI
Az utolsó 13 másodpercben kapott két gól miatt a Fehérvár KC nem jutott döntőbe a dán Esbjerggel szemben a női kézilabda EHF Kupában.

A magyar csapat idegenben 25-24-re nyert, a szombati visszavágón pedig 26-25-re vezetett a záró percben. Ekkor taktikai fegyelmezetlenségek miatt két indításgólt kapott úgy, hogy a második a lefújás pillanatában esett. A Fehérvár négy másodperccel a vége előtt támadást rontott, ebből kontrázott az Esbjerg, még betalált, és idegenben lőtt több góllal jutott tovább. 

Az biztos, hogy az Esbjerg ellenfele orosz lesz, hiszen a másik ágon a Lada Toljatti és az Asztrahanocska csatázik. Utóbbi csapat 31-24-re nyerte az első felvonást, a visszavágó vasárnap lesz Toljattiban.

Női EHF Kupa, elődöntő, visszavágó:
Fehérvár KC-Esbjerg (dán) 26-27 (13-14)
Továbbjutott: az Esbjerg, 51-51-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

A magyar csapat, amely 2005-ben megnyerte ezt a kupát, jól kezdett: 4-2-re, majd 5-3-ra vezetett, de Mayer kiállítása alatt fordított az Esbjerg (6-8), erre időt kért a hazai vezetőedző. A lendületbe jövő északiak 10-7-re megugrottak, de Herr góljaival sikerült megakadályozni a nagyobb különbség kialakulását. Nagyon magabiztosnak tűnt a dán együttes, és egészen a szünet előtti hajráig őrizte előnyét. Ekkor sikerült felzárkóznia a Fehérvárnak.

A fordulás után Azari - akinek bátyja néhány órával korábban a jégkorong-válogatottban szerepelt Budapesten - egyenlített (14-14). De amikor a kezében volt a vezetés átvételéhez a labda, akkor a kapufát találta telibe ziccerből. A lélektanilag fontos fordítás nem sikerült, így aztán ahogy fogyott az idő, egyre izgalmasabbá vált a mérkőzés. Az Esbjerg türelmesebb játszott, ráadásul jobban védekezett, így 13 perccel a vége előtt 23-20-ra vezetett. Tillinger fontos pillanatban büntetőt rontott ugyan, de a többiekben maradt erő a végére. Az 53. percben Siti 23-23-ra módosította az állást, és Mayer rövid időre a vezetést is megszerezte.    

A záró percekben a spanyol légiós, Benzal, valamint Kiss kapus pillanatai következtek. Aztán jött a tragikus végjáték. A Fehérvár 26-25-re vezetett, amikor nála volt a labda, de egy rossz passz után úgy lőtt indításgólt az Esbjerg, hogy közben Azarit kiállították. A vendégek egészpályás letámadást alkalmaztak ekkor, amire időt kért a Fehérvár, majd sikerült újabb helyzetet kialakítania. Ez is kimaradt azonban, a kapus indított, és a lefújás pillanatában a dánok belőtték a továbbjutásukat érő gólt. A pályán és a padon minden fehérvári összerogyott, tenyerébe temette arcát, a túloldalon örömtánc következett.

Kedden sorsolják, hogy a dán csapat idegenben vagy hazai pályán kezd-e a döntőben. Az első mérkőzést május 3-án vagy 4-én, a visszavágót pedig május 10-én vagy 11-én rendezik.

A másik ágon:
Lada Toljatti (orosz)-Asztrahanocska (orosz), vasárnap 14.00 (az első mérkőzésen: 24-31)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.