Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Másodszor is vereség

2014. április 5. 22:00 // Forrás: MKSZ
Második németországi felkészülési mérkőzésén is kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott, melyben több újonc is a bemutatkozott.

A németek elleni második találkozón Tatai kezdett a magyar kapuban. Az első gólt a magyar válogatott szerezte Ancsin révén, azonban a mieink támadásban több hibát elkövettek – számolt be a magyar szövetség honlapja. A németek gyors indításokból rendre gólt szereztek, és a 10. percben 6:2-re vezettek, így Mocsai Lajos időt kért. A magyar együttes 7:5-re felzárkózott, majd állandósult a 2-3 gólos német vezetés. Császár többször is betalált, Nagy László pedig a 19. percben váltotta Ancsint a jobbátlövő posztján, és góllal mutatkozott be. Az ellenfél jobbszélsője, Groetzki a 20. percben már az ötödik gólját szerezte. Gulyás remekbe szabott gólt lőtt, Varsandán passzát a levegőből, kínaival húzta be Bitter kapujába. A félidő hajrájában Lékai is pályára lépett, azonban Császár is folytatta a játékot, és szünet előtt a 6. gólját szerezte. A németek azonban tartották háromgólos előnyüket, így 16:13-mal vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre Székely Márton állt a magyar kapuba, balátlövő poszton pedig Zdolik Bence góllal köszönt be. A németek növelték előnyüket, és már hat góllal is vezettek, ám emberelőnyben csökkentettük a hátrányt. Székely többször is védett, sőt, Sellin büntetőjét is hárította. Az újoncok közül betalált Bóka és Bodó is, de a magyar válogatott három gólnál nem tudott közelebb zárkózni ellenfeléhez. A 49. percben 25:21-es állásnál időt kért Mocsai Lajos, ám nem került közelebb az egyenlítéshez Magyarország, a németek előbb hat gólra hizlalták előnyüket, és végül hét találattal nyertek.

Válogatott férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Németország–Magyarország 31:24 (16:13)
Lingen, játékvezetők: Gjeding, Hansen (dánok).
Németország: Heinevetter, Lichtlein (kapusok), Allendorf 4 (1), Danner 2, Glandorf 6, Groetzki 5, Haas 1, Häfner, Klein 1, Kneer, Kneule, Kraus 4, Pekeler 2, Roggisch, Sellin 3, Weinhold 1, Wiencek 2. Szövetségi kapitány: Martin Heuberger.
Magyarország: Tatai, Székely, Mikler (kapusok), Ancsin 3, Bodó R. 1, Bóka B. 1, Császár 6 (2), Gulyás 3, Harsányi 3 (2), Ilyés, Lékai, Nagy L. 2, Putics, Schuch, Szöllősi Sz. 2, Vadkerti, Varsandán, Zdolik 3, Zubai. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.