Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mérföldkő a veszprémi szinkronúszás történetében

2018. április 26. 18:29
A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) szinkronúszó csapata a hatodik helyen zárta a fővárosi Duna Arénában rendezett országos bajnokságot.

Emlékezetes év lesz az idei a veszprémi szinkronúszás történetében, a Veszprémi Úszó Klub ugyanis most először tudott felnőtt csapattal kiállni az országos bajnokságon.

Nem akármilyen helyszínen rendezték meg az év legfontosabb szinkronúszó versenyét. Az ország legjobbjai az úszó világbajnokság nagymedencés számainak otthont adó Duna Arénában ugorhattak vízbe április 15-én.

A veszprémi csapat jelentős sikert ért el - Fotó: VÚKA veszprémi csapat jelentős sikert ért el - Fotó: VÚK

A VÚK szinkronúszói – Krasznai Lilla, Horváth Boglárka, Szöllősi Vivien, dr. Kovácsházy Eszter, Kristóf Julianna, Balogh Kinga és Farkas Luca – szabad kombinációs csapat kűrrel indultak, s a hatodik helyet szerezték meg.

– Bátorság és felkészültség kell, hogy egy ilyen színvonalas versenyen helytálljon az ember. A lányok meglépték ezt is, szép kűrt futottak, tudatosan versenyeztek. Megmutatták, hogy vidéken is folyik a munka, s ilyen erős mezőnyben is meg tudják állni a helyüket – büszkélkedett edzőjük, Aranyossy-Nagy Zsófia.

A veszprémi lányok a nagy siker után sem állnak meg, még két versenyük van hátra a nyári vakációig.

vehirsport.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.