Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Két VEDAC-os ezüstérem a Vivicittán

2018. április 18. 11:41 // Forrás: VEDAC
Hazánk egyik legnépesebb utcai futóversenyén két ezüstérmet szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói: Kovács Tamás a félmaratoni, Koszár Zsolt a tíz kilométeres távon állhatott fel a dobogóra.

Közel harmincezer indulót regisztráltak a 33. Telekom Városvédő Vivicitta Futáson, ahol 84 nemzet és 1150 település képviseltette magát futóival.

A viadal egyik fő versenyszáma a félmaratoni volt, amely vasárnap 9 órakor rajtolt el. A 8500 egyéni induló között a 2012-es londoni olimpikonunk, Kovács Tamás biztos tempófutással szerezte meg a második helyet, ideje: 1:11:49.

A 10 kilométeres versenyre, ahol 13 órakor indították útnak a mezőnyt, összesen hatezer sportoló nevezését fogadták el. Itt végig éles volt a küzdelem, Koszár Zsolt szinte végig vezetett, csak a végén tudta lehajrázni a sokszoros bajnok és riói olimpikon Józsa Gábor. Zsolt aztán nyolc másodperccel lemaradva ért célba másodikként.

Eredmények

10 km: 1. Józsa Gábor (MAC) 31:08, 2.Koszár Zsolt (VEDAC) 31:16, 3. Tugyi Levente (MVSI) 33:09.

Félmaraton: 1. Galamb Csaba (KARC) 1:06:59, 2. Kovács Tamás (VEDAC), 3. Simon Péter Titán 1:13.20.

vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.