Marguc bízik a szurkolók támogatásában

  • Telekom Veszprém
  • 2018.04.13
  • 07:38
Akkor van a legnagyobb szükségünk a szurkolóinkra, amikor nem megy annyira a játék, bízom benne, hogy most is mellénk állnak – húzta alá a Telekom Veszprém szlovén jobbszélsője, aki leszögezte, játékostársai hozzáállásán semmi nem múlhat a szezon hátralevő felében.

Korai búcsú a Bajnokok Ligájától, a meccsről kivonuló csalódott szurkolók, ideiglenes (?) fizetéscsökkentés a játékoskeretnél és a szakmai stábban – nem ilyen és ehhez hasonló előjelekkel szokott a Magyar Kupa négyes döntőjére utazni a Telekom Veszprém csapata. Ha még azt is hozzáadjuk a képlethez, hogy nemrégiben a Veszprém Arénában tudott győzni az ősi rivális Mol-Pick Szeged csapata – igaz, komoly tét nélküli találkozón – akkor elmondható, hogy baljós árnyak gyülekeznek Debrecen fölött veszprémi szemszögből. A hétvégén ugyanis a hajdúsági Főnix Csarnokban rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol a szegediek a Csurgóval, a mieink pedig a Balatonfüredi KSE-vel (15.15) találkoznak a szombati elődöntőkben.

Csapata csütörtök délutáni tréningjét követően Gasper Marguccsal próbáltuk „diagnosztizálni” a Telekom skjerni vendégjátékát. – A dánok elleni párharc egy hiba volt. Nincs kifogás, hibáztunk, minden bizonnyal az egyik leggyengébb teljesítmény nyújtottuk csapatként mióta Veszprémben játszom. Nem egyszerű megtalálni, hogy milyen tényezők vezettek a kinti vereséghez. Egy biztos, nem becsültük le őket, s úgy vélem, a felkészülés is rendben zajlott, sőt, a taktikánk is rendben volt. A meccs folyamán végig azt éreztem, hogy amikor közelebb kerülhettünk volna az ellenfélhez, akkor jött egy görcsös akarás és újabb hibákat követtünk el. Ez tetőzött a 45. perc környékén, amikor egyszerűen átrohant rajtunk a rivális a saját buta hibáink miatt. Itthon minden követ megmozgattunk, s egy egész jó meccset játszottunk, de valószínűleg már túl késő volt, hogy megfordítsuk a párharcot – tekintett vissza a szlovén szélső, aki elárulta, az egész társaság nehezen emésztette meg a kudarcot, s még a héten is szóba került az öltözőben, hogy mi vezethetett a BL-búcsúhoz.

A csapatszellemmel azonban nincs probléma. Személyes ellentétek nincsenek az öltözőben, sőt, mindenkiben ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassák a Veszprém még mindig az a csapat, amely tavaly ott volt a legjobb négy között a BL-ben, s amely a szezon elején is remekül muzsikált – tudtuk meg Marguctól, aki számít a bakonyi szurkolók támogatására a szezon hátralevő felében is. – Tudjuk, hogy csalódást okoztunk a szurkolóknak, hiszen mi is óriásit, egészen biztosan nagyobbat csalódtunk magunkban, de így is nehéz volt látni, hogy a drukkerek egy része elhagyta az Arénát a meccs vége előtt. Érthető és elfogadható, amit tettek, de egy csapatnak pont akkor van a legnagyobb szüksége a drukkerekre, amikor az mélyponton van. Bízom benne, hogy a folytatásban továbbra is mellénk állnak – fűzte hozzá Marguc.

A jobbszélső három pokoli nehéz meccset vár a Tisza-partiak ellen. – A Skjern elleni játék mutatott játék nem lesz elég a remek erőkből álló Szeged ellen az előttünk álló hétvégén. Mindenki tudja, hogy annál sokkal több kell, s egész héten ennek a szellemében készülünk, méghozzá azért, hogy mindkét fronton – a bajnoki döntőben és Magyar Kupában – bebizonyítsuk, még mindig mi vagyunk Magyarország legerősebb együttese.


Férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntő, Debrecen, Főnix-csarnok

Április 14., szombat, elődöntők:
13.00 MOL-Pick Szeged–Csurgói KK
15.15 Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE

Április 15., vasárnap:
15.15 bronzmérkőzés
17.45 döntő

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 46
2. MOL-Pick Szeged 40
3. Grundfos Tatabánya KC 39
4. Balatonfüredi KSE 34
5. CYEB Budakalász 24
6. Csurgói KK 22
7. Sport36-Komló 22
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 17
10. Ceglédi KKSE 17
11. B.Braun Gyöngyös 13
12. FTC KN KFT 13
13. Váci KSE 11
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás tegnap 11:34
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »