Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Száz százalék kell a norvégok ellen is

2014. január 25. 18:23 // Forrás: MTI
Könnyed átmozgatást tartottak szerda délelőtt a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott játékosai az aalborgi Gigantiumban, ahol csütörtökön, a norvégok ellen ki-ki mérkőzést játszanak.

A csapat egy része futással, mások lábtenisszel és nyújtással töltötték az időt, de néhányan nehéz súlyokat emlegetve hangolódtak.

"A tegnapi mérkőzést le kell zárnunk. Örülnünk kell az egy pontnak, amelyből erőt meríthetünk, de mostantól már csak a norvégokra kell koncentrálnunk" - nyilatkozott az MTI-nek Ilyés Ferenc csapatkapitány.    

A gárda kedden este óriási csatában 27-27-es döntetlent játszott az izlandiakkal, így ha csütörtökön legalább döntetlent ér el a pont nélküli norvégokkal szemben, akkor bejut a középdöntőbe, ahová egy pontot visz magával.     

Ilyés Ferenc, a magyar kézilabda-válogatott csapatkapitánya erősít a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar válogatott január 16-án este Norvégia legjobbjai ellen játszik. MTI Fotó: Kovács TamásIlyés Ferenc, a magyar kézilabda-válogatott csapatkapitánya erősít a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar válogatott január 16-án este Norvégia legjobbjai ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen tele lesz a lelátó norvég szurkolókkal. Talán ilyenkor a legnehezebb játszani, amikor mindenki elvárja tőled a sikert, hiszen előzetesen mindenki úgy kalkulált, hogy a norvégokat megverjük, ugyanakkor a spanyolok ellen tegnap ők is megmutatták, hogy nagyon erősek. Olyan küzdés kell a csapattól, mint Izland ellen, csak akkor nyerhetjük meg az összecsapást" - tette hozzá Ilyés.

Az Izland elleni meccs egyik legjobbja Ancsin Gábor volt, a jobbátlövő nyolc kísérletéből hét gólt szerzett.    

"Létfontosságú számunkra, hogy holnap nyerjünk, csak akkor ér valamit ez az egy pont, fejben már mindenki a norvégokra készül. - fogalmazott a Pick Szeged játékosa, aki a spanyolok ellen csak egyszer talált a hálóba, két nap alatt azonban óriásit változott a játéka. - Azt gondolom, elkezdtem élvezni, hogy itt vagyok az Európa-bajnokságon, ráadásul Nagy Laci sérülésével más lett a szerepem a csapaton belül. Ez egy lehetőség, amivel élnem kell" - tette hozzá Ancsin, aki biztos benne, hogy a norvégok elleni találkozón is mindenki száz százalékot nyújt majd.     

Gyerekek figyelik Szalafai Gábort, a magyar kézilabda-válogatott tagját erősítés közben a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar válogatott január 16-án este Norvégia legjobbjai ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás Gyerekek figyelik Szalafai Gábort, a magyar kézilabda-válogatott tagját erősítés közben a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar válogatott január 16-án este Norvégia legjobbjai ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás

A két csapat legutóbb a londoni olimpiát megelőző világbajnoki selejtezős párharcban találkozott egymással, az első mérkőzést hat góllal nyerte Mocsai Lajos csapata, amely aztán az oslói visszavágón négygólos vereséget szenvedett, de továbbjutott.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.