Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Ferencváros visszavágott a Metznek

2018. március 3. 17:15 // Forrás: MTI
A Ferencváros két góllal legyőzte a francia bajnok Metz HB együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában, szombaton Dabason.

Eredmény, női BL, középdöntő, 5. forduló, 2. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz HB (francia) 29-27 (13-9)
a Ferencváros gólszerzői:
Pena, Kovacsics, Schatzl 6-6, Van der Heijden 5, Faluvégi 3, Szekeres, Lukács, Hornyák 1-1

Eleinte mindkét oldalon a védekezés és a kapusok remek teljesítménye dominált, ezért rendhagyó módon hét és fél perc után született a meccs első gólja. A folytatás az FTC-nek sikerült jobban, mivel Bíró Blanka védéseire alapozva ellépett ellenfelétől (4-1).

MTI Fotó: Czagány BalázsMTI Fotó: Czagány Balázs

Egy ideig a folytatásban is kamatozott a magyar együttes gyors, pontos játéka (8-4), de később egyre több hibát vétett, ezt kihasználva a Metz felzárkózott (9-8). Bíró Blanka továbbra is jól védett, és a hajrá támadásban is a Ferencvárosnak sikerült jobban (13-9).

A francia csapat holland jobbszélsője, Jurswailly Luciano ekkor már nem volt pályán, mert bokasérülés miatt le kellett cserélni, de a második félidőben visszatért.

A szünet után változatlanul nagy volt az iram és a küzdelem, az FTC a meccs háromnegyedénél elveszítette a holland Danick Sneldert, aki megkapta harmadik kiállítását. Csapata minden alkalommal gyorsan átlendült a kisebb hullámvölgyeken, és szűk tíz perccel a vége előtt először vezetett öt góllal.

A Metz a végjátékban sem adta fel, de a házigazdák Kovacsics Anikó vezérletével két találatot megőriztek az előnyükből. A végeredményt Hornyák Dóra állította be időntúli szabaddobásból.

A két csapat franciaországi meccsét 27-25-re a Metz nyerte, vagyis neki kedvez az egymás elleni összevetés, ezért az FTC játékosai nem igazán tudtak örülni a szombati találkozó után, mert így a franciák mögött, várhatóan a csoport harmadik helyén végeznek.

A Ferencváros jövő vasárnap a német Bietigheim otthonában zárja a BL középdöntőjét.

korábban:
1. csoport: Nyköbing FH (dán)-Győri Audi ETO KC 24-32 (10-17)

vehirsport.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. ma 8:45 Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben Rosta Miklós négy góllal járult hozzá a Dinamo Bucuresti 28-27-es hazai győzelméhez a dán Skjern HB ellen a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének keddi első mérkőzésén. ma 8:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.