Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Csak nevében volt tavaszi a tájfutóverseny

2018. március 2. 15:33
Február végén a Kiskunság területén, Kaskantyú község közelében került sor az idei év első, nagyobb létszámú tájékozódási futó versenyére, a Tavaszi Boróka Kupára.

A sportrendezvény neve ezúttal csalókának bizonyult, a tavaszból még csak ízelítőt sem kaptak a résztvevők. A szibériai eredetű, komoly lehűlés ellenére jelentős érdeklődés mutatkozott a kétnapos megmérettetés iránt – júliusban ugyanis Magyarország fogja megrendezni a tájékozódási futó junior világbajnokságot (JWOC) Kecskemét központtal. Így a hasonló terepadottságok miatt külföldiek is szép számmal jöttek az alföldi ősborókásban való eligazodás speciális kihívásait kóstolgatni. A magyar klubok mellett román, szlovák, osztrák, cseh, szerb, horvát és szlovén egyesületek színeiben is indultak versenyzők, ami népesebb mezőnyöket, és színvonalasabb versengést eredményezett.

Molnár Boglárka, a W12C kategória első napi győztese - Fotó: Máthé IstvánMolnár Boglárka, a W12C kategória első napi győztese - Fotó: Máthé István

A Veszprémi Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől, Mérő Edittől megtudtuk, összesen 460-an vállalkoztak a homokbuckás terepen kijelölt pályák valamelyikének teljesítésére, köztük a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói is, akik kiváló eredménnyel vették az akadályokat. Hárman kategóriájuk legjobbjai lettek a két futam összesített időeredménye alapján, de egy második, és egy harmadik helyezés is született.

Eredmények:
W18: 1. Mérő Dominika
W50: 1. Németh Zsoltné
M21B: 1. Tóth Attila
M14: 2. Bálint Ádám
M16: 3. Angyal Dániel

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.