A lényeg, hogy nyerjenek

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.02.28
  • 12:33
  • veszpremkosar.hu
Több van a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémben az idén mutatottnál – ezt maguk az érdekeltek is tudják, ezért abban bíznak, hogy március 2-án (péntek, 17 óra) hazai pályán ráerőltetik az akaratukat a jó formában lévő TF Budapestre.

Kosárlabdázóink múlt héten a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE pályáján nyertek (75-80). A sereghajtó az NB I/B Piros csoportban rendezett mérkőzés első harmadában a megilletődöttség legkisebb jelét sem vázolta, a mieink nem is találtak rajtuk fogást. Akkortájt nem volt túl sok szépség a produkciójukban, időnként a zavarodottság jeleit prezentálták, miközben a másik oldal nyugodtabb és pontosabb volt. Szerencsére a negyedóráig erőlködött Hegedűs Gergelyék keresztülmentek a nehéz perióduson, azon, hogy alárendelt szerepre kényszerültek. Mikor elkapták a fonalat, megérkeztek a csatába, és „ismertették”, hogy mire képesek. Kilenc perc alatt – főként a remek külső dobásaiknak köszönhetően – mentek egy hat-harminckettes rohamot, majd visszavettek az őrületes tempóból, és a hazaiak visszakapaszkodtak a mélyből. Nem adták olcsón a bőrüket, de a bakonyiak a hajrában okosan tartották az előnyüket.

Pénteken a TF Budapest látogat Veszprémbe

Az immáron tizennégy győzelemmel és négy vereséggel a második helyen álló egyetemisták ősszel mattolták a héten a királynék városába érkező Tehetséges Fiatalok Basketball Playerst (67-74). Akkor a fővárosiak már az ütközet elején jelezték, hogy – a küzdeni tudásból jelesre vizsgázott – Körtélyesi Gergelyéknek nem lesz könnyű dolguk velük. A csapatunk nem volt igazán éles, a támadásszövéseikkel akadtak gondjaik, vagyis körülményes volt túljárni a „kanárisárgák” eszén. Minden pontért meg kellett küzdeni, ám a mieinknek a nagyszünet előtt mégis sikerült ellépniük – ez kiváltképp a csapatszintű védekezésük számlájára írható. A fordulás után sajnos magukra engedték a vetélytársat, az előadásukból hiányzott a frissesség és az ötletesség, így újra nyílt lett a csata. A vendégek a záró negyed nyitányán az igazi arcukat mutatták, érvényesítették a törekvéseiket, de mert a hajrában megint messze kerültek a csúcsformájuktól, az utolsó pillanatok izgalmasan alakultak.

Mivel a budapestiek jelenleg – tizenhárom diadallal és hat vereséggel – harmadikak, nagy viadalra van kilátás a Vetési gimnázium tornatermében. Az ellenfél idegenben csak öt–négyes mérleggel bír, ám hiba lenne ebbe kapaszkodni. Az év elején kikaptak a Nagykőrösi Sólymok SE-től (otthon, 65-104-re), aztán mostanáig zsinórban hatszor nyertek, a napokban a Vasas Akadémiát tréfálták meg (70-78). A Beák Gábor, Filipovic Stefan, Szobi Dániel, Búzás Bence és Kerkai Ákos alkotta mag roppant erős, viszont a veszprémiek hazai környezetben mégis csak nyolc–egyes mutatóval állnak. – Általában nehéz derbiket vívunk az egészpályás védekezést „forszírozó” TF-fel, szerintem most sem hullik csak úgy az ölünkbe a siker. Nem szeretnék ígérgetni, a lényeg, hogy nyerjünk és az alapszakaszban ne csússzunk a második helynél hátrébb – mondta Mérész Csaba vezetőedző.

Helmeczi Andrásék készülnek az összecsapásra, mert amit előzetesen elterveztek, azt maradéktalanul végrehajtanák. Mivel nagyon akarják a győzelmet, a védekezésbe sok munkát fektetnének, azonban a támadásaikban is megtalálnák a tempót: azokat gördülékenyebbé tennék. Remélhetőleg kontroll alatt tartják a találkozót, s mindenre lesz ellenszerük. Ha lesz kohézió a csapatban, okos döntéseket hoznak, sok dobást értékesíthetnek. Így a közönség aligha marad látványos akciók, s persze HOYA-győzelem híján.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 36
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 32
10. Budapesti Honvéd SE 31
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Vásárhelyi Kosársuli 28
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
14. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:22
tovább »